More

  RECENTE POSTS

  Vrijdagmiddag Kutkoffer: Bridge Over Troubled Water

  Welkom bij weer een aflevering van Retecools Vrijdagmiddag Kutkoffer, waarin we op zoek gaan naar de allerberoerdste koffer van een bekend muziekliedje. En vandaag storten we ons op de Top2000 kneitert Bridge Over Troubled Water, bekend natuurlijk van Nick & Simon & Garfunkel. Oh nee, Nick was toen al solo gegaan! Alleen Simon & Garfunkel dus, maar ook voor dit duo wat het zo’n beetje hun zwanenzang. De componist Paul Simon heeft zich zowel muzikaal als qua tekst wel héél erg laten inspireren door oude gospelsongs. Gewoontegetrouw beginnen we aan de top met wat geslaagde koffers en dalen dan langzaam af tot in de diepste kelders where no man has been before. In dit geval is de start een makkie, dat is natuurlijk de merg & been versie van Johnny Cash. Ook andere zeer respectabele artiesten hebben er zeer pruimbare versies van gemaakt, zoals Elvis Presley en Aretha Franklin. Maar gaat u alstublieft nu niet denken dat we uitsluitend misdienaarkoffers hebben vandaag! Tjek de heerlijk Country & Western van Buck Owens, en schuif de stoelen aan de kant en doe die voetjes van de vloer voor de snoeihard heersende discostamper van PJB begeleid door Hannah & Her Sisters, of de gloedvolle jaren 70 Disco Classic van Linda Clifford! Ja maar Webbie, we hebben tot nu toe weinig kuts gehoord, hoe zit dat nou? Nou, dat zit dus als volgt, dat er nog een ander genre zich over dit lied heeft ontfermt en dat zijn de Goede Doelen gedrochten. Artiesten zingen voor Ramp X om geld in te zamelen, en precies in die hoek van het spectrum gaan we deze week de Gouden Kut™ uitreiken. Runners Up zijn The Children in Need Choir, een soort Hinderen voor Hinderen die geld inzamelen voor, zo vermoeden we, Kinderen in Nood. Maar de overduidelijk winnaar deze week is een groep artiesten uit Hong Kong die er een soort We Are The World gedrocht van hebben gemaakt voor slachtoffers van een overstroming in wat toen nog buurland China was. Luister en huiver!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  barq
  Lid
  30/01/2015 - 13:38 13:38

  Yes. Bridge over troubled water, you like?

  rubbw, professionele onruststokert
  30/01/2015 - 17:16 17:16

  In aanvulling op de versie van Johnny Cash is hier Willie Nelson, https://www.youtube.com/watch?v=riVZif0zt2Y

  Net jarig geweest
  Net jarig geweest
  Gast
  31/01/2015 - 22:58 22:58

  Die Cash kon ook eigenlijk, als we allemaal heel eerlijk zijn, gewoon voor geen ene meter zingen he.

  Xloph
  31/01/2015 - 23:24 23:24

  Min voor Net jarig geweest onder het voorbehoud dat hij/zij het over Johnny had, en niet over Roseanne. Keiharde min voor iedereen die zegt dat JC niet kan zingen!

  Net jarig geweest
  Net jarig geweest
  Gast
  01/02/2015 - 00:53 00:53

  JC kon niet zingen.

  Kom maar op met je harde min. De vaseline staat op de vensterbank.

  Xloph
  01/02/2015 - 01:19 01:19

  En dat was een extradikke. Ga in een hoek zitten om je te schamen. Vrijheid van meningsuiting is prima, maar wat JC betreft is er geen discussie mogelijk over zijn zangkwaliteiten. De Overgeleverde Opnames bevatten bewijs genoeg!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN