More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Varkensvleesballetjes in Uien-Honing Saus met Aardappelen – Aldi

  Ja hoor, het is tijd voor deel drie van het feuilleton “Absolute bagger uit blik om in je kauwla te stompen van de Aldi”, want ik heb het aangedurfd om weer een Aldi-blik open te trekken dat al smachtend stond te wachten in de inmiddels gigantisch volle voorraadkamer van de redactiebunker.

  Vaste bezoekers weten dat er helaas nog een vierde deel aankomt in deze reeks culinaire sensaties die je zelfs Sharon Dijksma niet voorschotelt. Want eerder heb ik me al gewaagd aan varkensvleesballetjes in bbq-saus met rijst en gevulde koolrolletjes in pikante saus. Nu kan je natuurlijk zeggen: Ja maar Reet, denk toch eens aan “my body my temple” en laat die rommel links liggen. Eens, eens, dat is natuurlijk vet makkelijk en ook nog eens de weg van de minste weerstand. Maar hier bij Retecool denken wij aan onze lezers en dat betekent dat je soms een moeilijke afslag moet nemen om jullie te behouden voor allerlei onheil.

  Dat onheil zit in dit geval in een frivool omwikkeld blik met 800 gram kk-voer: Varkensvleesballetjes in Uien-Honing Saus met Aardappelen, met als extra toevoeging “hartig zoet”. Nou, dat is in ieder geval extra makkelijk, want die keuze hoef ik alvast niet meer te maken. Past geheel binnen het “makkelijk en snel” principe waar deze culinaire reeks op gebaseerd is.

  Uiteraard barst ook deze hartig zoete en vooral voedzame maaltijd weer van de ingrediënten. Net als de andere producten in deze serie is vooral het zoutgehalte weer bizar hoog te noemen. Ik eet het niet zo zout als vorige keer, maar 9 gram zout (150% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid) per blik is op zijn minst enthousiast te noemen. Nu kun je natuurlijk stellen dat één blik twee porties bevat, maar dat slaat uiteraard helemaal nergens op. Ieder normaal mens krijgt instant scheurbeuk als zijn avondmaal uit slechts 400 gram voedsel bestaat, waarvan water een aanzienlijk bestanddeel is. Dus niet mekkeren, de volledige inhoud van het blik wordt bij deze aangemerkt als één maaltijd.

  En ja, bij het opentrekken van het blik, kom ik er gelijk achter dat “maaltijd” een groot woord is. Het lijkt op een blik Struik soep (‘t is struik wat ik daar ruik) en vretecool-connaisseurs weten dat deze omschrijving op geen enkele manier een aanbeveling is. Het ruikt overigens voor de verandering niet naar tomatensoep en dat is in dit geval dan weer wel een aanbeveling. Waar het dan wel naar ruikt? Tja, iets van zetmeel en vocht. Ik kan het niet goed thuis brengen, maar het water loopt me niet direct in de mond.

  Fluks de inhoud uit het feestblik in een Le Creusetpan kieperen en aan op het gas ermee! Roeren, niet laten koken en overgieten in een bord om te beginnen aan deze verrukkelijk hartig-zoete feestmaaltijd van de Aldi! Ik kan niet wachten! Oh ja, toch wel, want ook de geur van het inmiddels opgewarmde product doet me niet direct naar m’n lepel grijpen om de balletjes met aardappelen naar binnen te scheppen. Wat wel gezegd moet worden is dat er behoorlijk wat van die balletjes in zitten. Balletjes van varkensvlees volgens de omschrijving. Alleen ook deze keer kan ik weinig vlees, maar vooral paneermeel ontwaren zodra ik een balletje doormidden hak.

  Ja prima allemaal, maar waar smaakt het nou naar ome Reet? Hoor ik jullie nu in koor vragen en dat begrijp ik. Want jullie willen uiteraard heel graag weten of zo’n feestelijk blik ook iets is voor bij jullie thuis, eventueel met de feestdagen! Wel zo makkelijk en snel! Laat ik het zo zeggen. Als je wilt dat deze kerst de allerlaatste keer is dat je familie of vrienden over de vloer hebt, koop dan dit blik en serveer het met een blaadje peterselie ter garnering als een hartig-zoete kerstmaaltijd! Twee porties per blik a €1,99,- dus met een beetje mazzel ben je rond de tien euro voor de rest van je leven klaar. Ergens wel een win-win situatie dus. Behalve voor je smaakpapillen. Want die zullen de neiging krijgen om zich met zwaar materieel naar het Malieveld te begeven om daar heel hard “NIE WIEDER” te roepen.

  Er stond geen vermelding van pittig of pikant op het blik, dus heb ik de hulptroepen weer ingeschakeld. Samen met een bokbiertje (hartig-zoet met honing en aardappelen vraagt om een bokbiertje) is de fles Sriracha ook weer tevoorschijn gehaald. Werkt het? Ja en nee. Ja, met Sriracha maak je vrijwel alles te hachelen (behalve slagroomtaart). Nee, want het is gewoon nog steeds niet te vreten. Het is zo flauw en smakeloos dat je alleen Sriracha proeft. En dat is een prima smaak, maar dan spuit ik die fles liever rechtstreeks leeg in m’n mond (of in een infuusje als het echt moet).

  Dit is wederom niet best, want dit… Nee, wacht. Dat doe ik even over. GODPLEURIS DE HOERENTYFUS ALDI, DIT IS BAGGER, DIT IS SMAKELOZE KOTS IN EEN BLIK, DIT IS GENOCIDE IN HANDZAME MEENEEMVERPAKKING! IK DENK DAT ZE ZELFS BIJ STRUIK ZOIETS HEBBEN VAN ALSO ALSO ALSO! HOUD HIER EENS MEE OP ALDI. Nou, dat dus. Ik heb het zelfs niet in m’n vuilnisbak geflikkerd, maar ben naar buiten gelopen om het in de dichtst bijzijnde put te kieperen.

  5 2 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Smaak: GODVERDOMME ALDI!
  Bereiding: JA DAT WETEN WE NOU WEL
  Verpakking: FEESTBLIK IN JE BROEKJE

  RECAPITULEREND

  Man man man. Hoe kan het zo mis gaan bij Aldi. Waarom zetten ze dit in de winkel. Aldi, waar we de laatste tijd best heel fier mee waren wanneer het om kk-voer gaat. Maar deze laatste drie blikken hebben al die blijdschap in een ravijn van ongeluk gestort. Er staat nog één blik in de voorraadkast van de bunker, maar ik weet niet of ik hier de komende tijd aan ga beginnen. U hoort nog van mij.

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  22/11/2019 - 12:47 12:47

  Reet, de man die zijn lichaam al vóór zijn dood beschikbaar stelt aan de wetenschap. Superheld.

  Willem Treur
  Redacteur
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  22/11/2019 - 12:48 12:48

  LOL

  Willem Treur
  Redacteur
  22/11/2019 - 12:50 12:50

  Genocide in handige meeneemverpakking. Een goed product dus, maar niet voor het doel wat op de verpakking wordt gepropagandeerd.

  BeunDeHaas
  BeunDeHaas
  Gast
  22/11/2019 - 13:33 13:33

  “Als je wilt dat deze kerst de allerlaatste keer is dat je familie of vrienden over de vloer hebt, koop dan dit blik en serveer het met een blaadje peterselie ter garnering als een hartig-zoete kerstmaaltijd! Twee porties per blik a €1,99,- dus met een beetje mazzel ben je rond de tien euro voor de rest van je leven klaar. Ergens wel een win-win situatie dus. Behalve voor je smaakpapillen.”

  Ja, weet je? Als zelfs de “goedemorgen, fijne eerste kerstdag, hier een foto van mijn lul, vanavond gezellig fonduen en ik regel goede kopkaas” niet werkt moet je echt “the extra mile” gaan (of The Green Mile op je smaakpapillen dan maar misschien moet je het er op dat punt wel voor over hebben) in mijn ogen. En dat kan dus prima met deze opgewarmde kattenkots denk ik.

  Jack Random
  Jack Random
  22/11/2019 - 13:43 13:43

  Hee, da’s handig, het retouradres van de fabrikant staat al op het blik! Restant teruggieten in blik, twee postzegels erop, en terug sturen naar die Heimat! Overigens wil ik best wel eens een ‘hoe maken ze het?’-rapportage zien van hoe het nou gaat in zo’n fabriek. Kun je daar niet ff een redactielid met verborgen camera op af sturen, Reet.

  Trollbuster
  Lid
  22/11/2019 - 14:20 14:20

  Hey, Reet, er is meer!https://www.buss.de/

  BeunDeHaas
  BeunDeHaas
  Gast
  Antwoord aan  Reet
  22/11/2019 - 16:00 16:00

  Ja moet jij eens even heel goed luisteren Reetmans, ben je nou een voorhoede strijder of niet? Jouw missie om mensen te behoeden voor slecht KK-voer (niet te verwarren met KKK-voer) harkt misschien niet de grootste subsidies binnen maar het is hard nodig. Dat weet jij, dat weet ik, en Mark Rutte weet dat ook. Maar die vergeet dingen. Vaak.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  22/11/2019 - 18:17 18:17

  OK OK, we doen er hier lollig over, maar wie eet dit nou echt?
  Wie is er zo beroerd aan toe dattie naar de Aldi gaat om dit te kopen?
  Ik kom soms bij de Aldi. Vroeger vaker dan tegenwoordig; je moet immers toch verder in je ontwikkeling als Mensch en de Aldi zit daar een beetje bij in de weg. Maar ik heb nog NOOIT iemand zo’n kk-maaltijd zien pakken.

  Volgens mij dienen de blikken gewoon als winkelvulling. Na een paar jaar worden ze weer terug naar de fabriek gestuurd voor een nieuwe wikkel met een ververste houdbaarheidsdatum. Zo blijft het vak altijd netjes gevuld.
  Een prachtig systeem waar Reet nu een tekort van 1 blik in heeft aangebracht. Een blijvend tekort, want nieuwe blikken worden al sinds 1963 niet meer geproduceerd.
  Dat tekort kan alleen aangevuld worden uit een ander filiaal, waardoor daar dan ook weer een tekort ontstaat, etc. etc.
  Dat kan qua transportkosten lelijk uit de klauwen lopen, wat ongetwijfeld de prijs doet oplopen.
  Allemaal de schuld van Reet.

  Roel Zwaar
  Lid
  22/11/2019 - 19:48 19:48

  “vet makkelijk”

  Ik LOLde!

  Bismarck
  22/11/2019 - 20:00 20:00

  “het zoutgehalte weer bizar hoog te noemen. Ik eet het niet zo zout als vorige keer, maar 9 gram zout (150% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid) per blik is op zijn minst enthousiast te noemen.”
  Reet is Bips te noemen, Oranjeboom is bier te noemen, water is droog te noemen. De vraag is natuurlijk, maar is het het ook? Dus op de bremzoutschaal (waarbij 1=de Salina Turda zoutmijn en 10=Tulip pulled pork), hoe zout was het nou?

  BeunDeHaas
  BeunDeHaas
  Gast
  Antwoord aan  Bismarck
  22/11/2019 - 21:51 21:51

  Ik denk toch echt dat geen enkel product de voorverneukte pulled pork van het merk Tulip zal onttronen qua hoeveelheden dodelijk zout.

  EN VOOR DE MEELEZENDE PRODUCENTEN VAN DEZE ELLENDE: DIT IS GÉÉN UITDAGING!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Man man man. Hoe kan het zo mis gaan bij Aldi. Waarom zetten ze dit in de winkel. Aldi, waar we de laatste tijd best heel fier mee waren wanneer het om kk-voer gaat. Maar deze laatste drie blikken hebben al die blijdschap in een ravijn van ongeluk gestort. Er staat nog één blik in de voorraadkast van de bunker, maar ik weet niet of ik hier de komende tijd aan ga beginnen. U hoort nog van mij.Vretecool: Varkensvleesballetjes in Uien-Honing Saus met Aardappelen - Aldi