More

  RECENTE POSTS

  Vretecool. Wij eten het, zodat u het niet hoeft te doen – Pulled Pork van Tulip, uit een pakje

  Uw eigen Retecoolredactie heeft de smaakpapillen vrij hoog zitten, maar omdat we u ook vrij hoog hebben zitten, duwen we regelmatig amper eetbare zut achter onze huig. Dit klinkt wellicht erotischer dan u denkt. Het gaat namelijk om voorverpakt voedsel. Deze keer: voorverneukte Pulled Pork van het merk Tulip.


  Zoals u wellicht weet (en anders ga ik het u nu vertellen) hebben wij bij de Retecool wel enige kennis van Pulled Pork. Flepz0r, onze connaisseur, is vaak twee dagen bezig met de voorbereiding alleen al. Maar ja, ik wil het nu, dus werd er voor €3,50 bij de Deen een voorgekookte versie van het merk Tulip aangeschaft. Dit merk heeft naar eigen zeggen alleen qualiteitsproducten, dus wat kan er mis gaan?

  Laten we beginnen bij de ingrediënten: 82 procent varkensvlees. Dat stemt hoopvol. Dat je geen paardenvlees zit te knagen als je een schattig biggetje verwacht. 13 procent water. Dat is significant minder dan de bodem in Texas momenteel, dus ook niet erg. Verder zout (onthoud dit), maltodextrine (een zoetig koolhydraat uit maïs dat niet zoet smaakt, maar de nodige allergische en andere bijwerkingen schijnt te kunnen veroorzaken), gemodificeerd maïszetmeel (weer maïs), kruidenextracten (homeopatisch gekruid dus, want een extract is verdund kruid), suiker, uien, knoflook, tomatenpoeder en, jawel, echte kruiden.

  Op de kartonnen verpakking lees ik dat ik het vlees ongeveer een half uurtje in de oven moet doen. ‘Niet te lang, anders verdampt de marinade’, staat er letterlijk bij. Mijn achterdocht is direct gewekt zoals wanneer een CDA-politicus in verkiezingstijd zegt dat het eigen risico in de zorg omlaag moet.

  Het plastic eten we niet op.

  Ik snij voorzichtig het plastic van het vlees, ondanks dat de gebruiksaanwijzing het daar niet over heeft. Gezond verstand zegt mij dat het plastic niet eetbaar is. Nadat ik met chirurgische precisie het vlees heb gescheiden van het plastic, stemt de structuur hoopvol. De pulled pork lijkt zowaar op pulled pork en niet op nasi goreng uit blik.

  Het voorvocht baart me wel enige zorgen…

  Tijd om het vlees de oven in te schuiven. Het had ook op de grill gekund, maar ik heb slechts één pak van 550 gram aangeschaft, dus ik ga voor de oven-optie. 25 tot 30 minuten op 180 graden, of niet, kijk maar staat op de verpakking, dus hou ik mij daar aan.

  Uiteraard wel de pork even uit elkaar gepulled.

  Hierna drink ik een liter vodka, en ben het vier keer oneens met een filmpje op Pornhub. Mijn kookwekker is namelijk stuk, maar zo weet ik toch dat er een half uur voorbij is.

  Nadat ik mijn handen gewassen heb en schone sokken heb aangetrokken is het tijd om dit culinaire hoogstandje uit de oven te halen.

  Om onduidelijke redenen is de 13% water die er volgens de ingrediëntenlijst in zit, allemaal uit het vlees gedropen en heeft zich vermenigvuldigd met een factor 14, waardoor de pulled pork nu lijkt te liggen badderen in eigen wondvocht. Afgieten dus, want ik wil pulled pork en geen soep.

  Afgieten doe ik uiteraard in mijn favoriete hoofddeksel.

  Tijd om te eten. Ik neem een eerste hap en WHAT THE SHIT! GODVERDOMME! TERINGTYFUS! Ik proef geen vlees. Geen kruiden, geen extract en zelfs geen maltodextrine. Ik proef zout. ALLEEN! MAAR! ZOUT!

  Foto: minder zout dan mijn eerste hap pulled pork.

  Alsof de firma Tulip goed gekeken heeft naar zeevaarders uit de Gouden Eeuw, die al hun voedselvoorraden in een emmer zout mikten om het langer goed te houden. Alsof de firma Tulip bsloten had dat de pulled pork eerst 14 maanden in de Makgadikgadizoutvlaktes begraven moest worden, om het vervolgens een week of drie af te spoelen in de Dode Zee.

  Alsof ik de vrouw van de bijbelse Lot lig te beffen nadat ze in een zoutpilaar veranderd was.

  Foto: Hoe Mengele zijn het liefst de gezichtsuitdrukking van zijn slachtoffers zag.

  Er is niet genoeg zoet water in de wereld om mijn vochtgehalte weer op peil te brengen, besef ik me in totale paniek, terwijl ik het zwembad in de redactiebunker leeg drink.

  Foto: Het zwembad, drie minuten na de eerste hap.

  ‘Misschien had ik toevallig net een hap waarin al het zout van de wereld zich geconcentreerd had,’denk ik heel naïef. Ik neem dus een tweede hap, om er direct achter te komen (omdat al mijn tanden versplinteren door het zoutgehalte), dat ik dit volkomen mis had. Mijn nieren voel ik ineen schrompelen door het zout en mijn hersenen nemen het formaat aan van een rozijn die een week in de zon heeft gelegen. Een derde hap neem ik niet, want ik weet zeker dat ik dan direct gemummificeerd ben en exact dezelfde gezichtsuitdrukking krijg als het stoffige, uitgedroogde lijk van farao Ramses I, die overduidelijk kapot is gegaan aan het eten van een kilo zout dat door de firma Tulip als pulled pork aan hem is verkocht, wat duizenden jaren later nog aan zijn gezicht is af te lezen.

  ‘Bij Osiris, wat is dit zou…. RAAAAAARGGGH…’

  Al met al is de pulled pork van Tulip dus een bijzonder interessante smaakervaring, als je van je nieren af wilt of gewoon een behoorlijk stoffig lijk wilt worden.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Visueel
  Structuur
  Zout
  Meer zout
  Dodelijke hoeveelheden zout
  Verpakking
  Smaak
  Smaak verpakking

  19 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  19 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Trollbuster
  Lid
  09/09/2017 - 12:22 12:22

  Ehm… je dodelijke hoeveelheden zout zorgen er wel voor dat deze pulled pork een voldoende heeft gescoord…

  8000rpm
  8000rpm
  Gast
  Antwoord aan  Trollbuster
  10/09/2017 - 08:52 08:52

  Die voldoende kan je met een korreltje zout nemen.

  Trollbuster
  Antwoord aan  8000rpm
  14/09/2017 - 19:27 19:27

  één korreltje? Eerder de Dode zee lijkt me

  kneistonie
  Lid
  09/09/2017 - 12:31 12:31

  Ik verdenk de kookwekker. Wie trouwens het kookvocht weggooit en niet terug inmengt met het vlees waar het uit wegliep mag zich —noem eens wat — een magistrale koekebakker noemen, maar geen kok.

  behanger, Musicaldeskundige
  Beheerder
  09/09/2017 - 12:46 12:46

  Ik moest lachen!! Meerdere keren!

  “homeopatisch gekruid dus, want een extract is verdund kruid” Ik dacht dat extraheren was dat je thee ging zetten van kruiden, en dat dan ging inkoken.

  L B
  L B
  Beheerder
  Antwoord aan  behanger, Musicaldeskundige
  09/09/2017 - 16:01 16:01

  Het lijkt mij eerder geconcentreerd dan verdund..

  L B
  L B
  Beheerder
  09/09/2017 - 16:04 16:04

  Ik heb deze wel eens geprobeerd bij de Plus. Tussen een ovenvers broodje gekwakt, Sriracha en Jack Daniel’s hot chilli BBQ saus erop en het smaakte zowaar niet eens verkeerd.

  https://www.plus.nl/product/brandenburg-culinair-pulled-pork-stuk-200-gram-182040

  Bismarck
  Antwoord aan  L B
  10/09/2017 - 17:46 17:46

  Ja maar die kost dan ook meer dan twee keer zoveel per gram (als ik prijs en gewicht goed heb extracted uit bovenstaande tekst), dus dat is niet helemaal eerlijk.

  Puh!
  Redacteur
  09/09/2017 - 19:19 19:19

  Maak een post over iets onsmakelijks en het wordt meteen een Retecoolreunie!

  horrorneefje
  Antwoord aan  Puh!
  09/09/2017 - 21:22 21:22

  Retereunie!

  horrorneefje
  Lid
  09/09/2017 - 21:26 21:26

  Er is een theorie dat Scipio Africanus de Pulled Pork van Tulip gebruikte om de aarde van Carthago voor eeuwig zout en onvruchtbaar te maken. Maar dit werd door de marketing afdeling van Tulip niet beschouwd als key selling point.

  ThE_ED
  Beheerder
  11/09/2017 - 06:34 06:34

  Licht gezouten

  Maks
  Maks
  Gast
  11/09/2017 - 17:10 17:10

  Riep iemand daar retereünie?

  horrorneefje
  Antwoord aan  Maks
  12/09/2017 - 01:10 01:10

  Trematrauma. Reteünie!

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  horrorneefje
  12/09/2017 - 11:13 11:13

  Rete-Unie zou het zijn als Colombia en Brazilië de Miss Bumbum competitie samen gingen houden. /WaarzouFriscozijn

  Bismarck
  22/11/2019 - 20:07 20:07

  Ik zie het nu pas, maar bij Isis wat lijkt Taart als ie wat uitgedroogd is op Ramses I! Het kan haast niet anders of hij is een rechtstreekse nazaat!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Uw eigen Retecoolredactie heeft de smaakpapillen vrij hoog zitten, maar omdat we u ook vrij hoog hebben zitten, duwen we regelmatig amper eetbare zut achter onze huig. Dit klinkt wellicht erotischer dan u denkt. Het gaat namelijk om voorverpakt voedsel. Deze keer: voorverneukte Pulled...Vretecool. Wij eten het, zodat u het niet hoeft te doen - Pulled Pork van Tulip, uit een pakje