More

  RECENTE POSTS

  Vretecool – Truffel Kaasfondue uit blik

  Op de redactie van Vretecool (die V-vorm die uit de bunker steekt, voor demense die in 010 wonen) doen we in zekere zin aan zelfkastijding. We schaffen onszelf “voedsel” aan uit de onderste schappen van de Action, warmen dat op in lijn met de bereidingsvoorschriften en doen ons er dan tegoed aan.

  En van de volksoproer die dan ontstaat tussen onze darmflora en het Make Action Great Again voedsel doen we hier op uw Retecool verslag van. Gelukkig voor onze hartvaten is de Action nu al weer een paar weken dicht en begint zelfs Amber Labohm een beetje in paniek te raken. Gelukkig zijn er in het hogere segment wel producten die kk zijn (kant-en-klaar) en daar gaan we dus in arren moede maar voor zitten.

  “Hmmm, ziet er lekker uit

  We hadden toevallig na de kerst nog stokbrood over en bestelden dus een kaasfonduepakket. Maar aangezien iedereen wel kaasfondue kan maken, moest het wel met truffel zijn.

  We gaan er vanuit dat het samen op 100% uitkomt.

  Nou, 10 gram truffel zit erin. Dat is mooi.

  Ze hebben zelfs een feestbroek.

  Je kunt ze dus online bestellen, 20 eypo voor het blik. Nou, lekker boeiend allemaal, nu alleen nog hopen dat het zo eenvoudig te berijden is als Anouk.

  15 minuten in het warme water voor je überhaupt mag kijken wat erin zit.

  Dat is even een vieze tegenvaller! We mogen pas na 15 minuten bezig met een teringheet blik opensleuren door het met een blikopener aan te vallen en de keukenkoelie hadden we al naar huis gestuurd. En dan nog 15 minuten in de geur van lauwe kaas en warme wijn zitten wachten voordat we onze broodbaguette erin mogen hangen.

  Het blik. Naakt.

  Maar nu had de persoon die dit blik georganiseerd had, niet ontoevallig ondergetekende, naast een blik kaas ook niet ontoevallig een bijpassende fles wijn meebesteld. En die bleek niet ontoevallig prima te hachelen te zijn, dus dat compenseerde een beetje voor de ondoenlijke bereidingstijd.

  Die was helegaar niet vies.

  Terug naar de inhoud, kaas.

  “Kaas”

  De smaak was op zich prima, maar de textuur was veel te dun voor een degelijke kaasfondue. Je wil lange draden kaas en dan draaien om het stukje los te krijgen. Dit was meer een stevige soep, maar zou de erwtensoeppollepeltest niet halen. De truffel is lekker maar halverwege de bak begint het een beetje saai te worden. Gelukkig is het niet zouter dan een gemiddelde kaasfondue (die al vrij zout is), dus dat is een positief puntje, maar het is 20 eypo voor een blik kaas. Doen we dit nog een keer? Vermoedelijk niet.

  4.3 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Makkelijk en snel
  Zout
  Prijs
  Consistentie
  Smaak
  Truffel

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  11/01/2021 - 16:13 16:13

  20 euri per blik??? Dan weet ik een facebookgroep waar dit niet snel langs zal komen.

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Reet
  11/01/2021 - 18:15 18:15

  Alles boven 14 eypo valt sowieso af.

  Bobbie Rotkop
  Bobbie Rotkop
  Lid
  11/01/2021 - 16:59 16:59

  Hoort dit wel thuis op vretecool? Het motto was toch “snel, makkelijk en goedkoop”, twee van de 3 criteria voldoen al niet.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Bobbie Rotkop
  11/01/2021 - 17:10 17:10

  Oei

  Bismarck
  Antwoord aan  Bobbie Rotkop
  11/01/2021 - 22:37 22:37

  Daar staat wel de wildcard “het ziet* er uit als een blik kots” tegenover.

  *Mag ook een ander zintuig als zodanig verwarren.

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Bismarck
  Bobbie Rotkop
  Bobbie Rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  12/01/2021 - 08:04 08:04

  Een soort onsmakelijkheidsbonus? Ok, daar wil ik wel in meegaan. De textuur was ook meer alsof het een bak braaksel van ná de kaasfondue was. ok, ik ben om.

  Der Webmeister
  Beheerder
  12/01/2021 - 09:48 09:48

  Ben ik nou de eerste die met stomme verbazing dit stukje etiket leest?
  “eet uit blik of doe de inhoud in een schone pan”

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Der Webmeister

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Op de redactie van Vretecool (die V-vorm die uit de bunker steekt, voor demense die in 010 wonen) doen we in zekere zin aan zelfkastijding. We schaffen onszelf "voedsel" aan uit de onderste schappen van de Action, warmen dat op in lijn met de...Vretecool - Truffel Kaasfondue uit blik