Vandaag begint de Bouwvak in de Randstad, en dat betekent dat de avondspits één lange optocht zal zijn van sleurhutten richting de Belgische grens, op weg naar de Dordogne. Uiteraard zijn al die Alpenkreuzerz vakkundig uitgebalanceerd met behulp van 25 kilo kruimige aardappels, 14 kratten halve liters Amstel, diverse steriele Franse kaasjes van AH (want die hebben ze niet in Frankrijk), en uiteraard het Senseo apparaat.

Ja ja, ik weet wel dat Senseo blasé is, maar dit is juist ironisch! En trouwens: een vriend vage kennis van me die nooit koffie lekker vond is nu helemaal weg van die Senseo koffiepads. Die hij als waren het nicotinepleisters op z’n armen plakt. Senseo is wat dat betreft toch een beetje de Van Nelle halfzwaar van het betere heroïne gebruik. Ik bedoel maar. Maar ik dwaal af.

Ben je nou blij, ANWB?!

Het hele jaar worden we door de ANWB doodgegooid met flauwekul, zogenaamd ter voorbereiding op de vakantie, wat in de regel neerkomt dat ze je allerlei angsten aanpraten in stupide artikeltjes in dat kutbondsblad van ze over onbetrouwbare Franse politieagenten en rondtrekkende groepen gangsters, die het allemaal tot hun levenstaak hebben gemaakt om uw portemonnee te rollen. Om vervolgens je richting oplossing te praten die natuurlijk tegen riante betaling in de ANWB winkel te verkrijgen is.

MOOI APPARAAT

Ja lieve Retecoollezertjes, hoedt u voor die gewiekste ANWB die zogenaamd uw zorgzame best vriend wil zijn. Met hun obligate “begeleide kampeervakanties” en sneue weekendjes Valkenburg. Allemaal middelen voor het grote ANWB-doel en dat is om u zoveel mogelijk nodeloze verzekeringen te verkopen. Terwijl dingen waar de hardwerkende Nederlandse vakantieganger wél wat aan heeft, dáár is de ANWB natuurlijk niet mee bezig. Zo is het mij al jaren een raadsel waarom de ANWB zich niet inzet om de verkrijgbaarheid van Senseopads buiten Nederland te verbeteren. Nu moet ik ieder jaar met lede ogen aanzien hoe mensen in allerlei enge buitenlanden ten einde raad een mooi apparaat als de Senseo misbruiken met navulbare koffiepads, waardoor het nóg minder naar koffie smaakt dan reguliere Senseo.

GEWÓÓN!

En dat alleen maar omdat de ANWB verzuimt heeft te regelen dat de echte Senseopads gewoon in iedere campingwinkel te koop zijn zoals het hoort. En dan de enige echte natuurlijk! Gewóne koffie, gofferdomme! Niet van die nieuwerwetse hipster koffiepads als cappuccino of latte of koffie verkeerd. Senseo is tenslotte van zichzelf al koffie verkeerd.

Wij maken Senseo van 100% Licor 43!

Dus u kunt wel uw Alpenkreuzer volstouwen met genoeg koffiepads om drie weken door te komen, maar erg praktisch is dat niet. Dus reiken wij u graag de helpende hand met ideeën om een heerlijke Senseo te zetten, als in geval van nood uw campingvoorraad koffiepads toch wat sneller op is dan u voorzag.

DIEPTE

Nu bestaat er allerlei navulbare pads, maar wat als u die niet heeft? Uiteraard ook niet te verkrijgen in de campingwinkel (bedankt ANWB!), maar gelukkig ligt daar doorgaans wel maandverband! Met een kartelmes snijdt u er eentje aan de zijkant open, paar scheppen gemalen koffie erin, goed dichtvouwen, en klaar is uw Libressepad!

Wij gebruiken al jaren Libressepads!

Uiteraard valt er hier weer veel te experimenteren, bijvoorbeeld in merk maandverband of de dikte. Of juist niet, kijk maar. Maar probeert u ook gerust eens een gebruikt maandverband! Vooral als die enige dagen heeft kunnen fermenteren geeft dat een verrassende diepte aan uw koffie, zo kan ik uit eigen ervaring melden!
Uw eigen Senseo hacks graag hieronder in de comments

Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wtrdk
Lid
21/07/2017 - 11:20 11:20

Mijn Senseo hack? Gewoon geen Senseo drinken. Beste hack evah…

Frodooh
Lid
21/07/2017 - 20:41 20:41

Maandverband? Amateurs. Volgescheten Pampers!

Hangmat
Hangmat
Gast
22/07/2017 - 09:14 09:14

Al lang bekend deze hack.. Wij hebben nooit stroom op onze kampeerplek dus gaan wij altijd met onze senseo naar het toiletgebouw voor een bakkie. Naar het damestoilet wel te verstaan om de hygiëne boxen uit te graven op zoek naar de meest kruidige maandverbandjes. Dat is voor mij pas ECHT vakantie!