More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Grote Aldi diepvries Saté test

  Saté. Die maak je het liefste zelf, want saté uit blik of de vriezert is doorgaans niet te nassen waarbij opgemerkt moet worden dat de diepvrieszakjes snel lek gaan en je dan kapotgekookte brokjes vlees hebt in een pan gevuld met bruin water.

  Die diepvrieszakjes worden dus sinds het aflopen van de studententijd vermeden en bij genoeg tijd wordt zelf iets degelijks in elkaar gedraaid. Nu waren we onlangs in de Aldi, en zagen daar in de vriezer twee varianten saté liggen die in de magnetron kunnen. Dus wij zowel de big als kip juichend in het mandje gelegd en bunkerwaarts getogen om dat fluks te gaan uitproberen.

  Thuisgekomen alle conimex van het aanrecht in de prullie geveegd en eerst maar eens gekeken wat voor vlees we in de kuipjes hebben.

  36% gegaarde varkensvleesbrokjes en 64% satésaus. Prima, door naar de bereidingswijze.

  Nou hebben we dus de schurft aan lang wachten op voer, het is hier immers Vretecool, dus we gaan voor de magnetron. Moet je gaatjes prikken. Nou dat kunnen we wel, dachten we.

  Zelfs subtiel stabben gaat door het maagdelijke vliesje heen als een horde op hol geslagen olifanten. Het plastic is een beetje zoals de administratie op donoren bij de spermabank in Barendrecht, heel dun. Affijn, we hebben de verpakking wel gevolgd, er zitten immers gaten in, dus 3 minuten en rammen met die magnetron. En u zag het al aan de foto bovenaan de pots, dat zag er echt holstrontverklonterend goor uit. Wij de verpakking gecheckt, blijkt dat je de shit nog moet omroeren. Zo geschiedde.

  Yep, dat ziet er minder goor uit dan eerder. Maar dan de belangrijkste vraag, is het te beuken. Nou, hoe gaan we dit subtiel omschrijven. Vretecool is ook wel de meetlat voor de maag, maar hiervoor hebben we een nieuwe meetlat nodig. De aangekoekte korsten drek die voor rookworst moesten doorgaan van Jong Soep waren minder vies. We gaan liever met de gehele redactie gehaktballetjes van de Ikea eten met batterijzure sauvignon-blanc om de tanden te bleken dan dit te moeten proeven. Het is letterlijk wat er gebeurt in je mond als je een droog geel sponsje in stukjes uitsteekt en in schimmelende reuzel opbakt (niet alle recepten hebben Retecool gehaald zegmaar).

  Dit is de textuur van stinky tofu, aangebakken in afgewerkte motorolie, dit is de ovenschaal onder de pizzabodems, de gele hesjes onder de saté, dit is de Claudia de Breij van de humor. Als je veertien gerechten met conimex maakt, ze pureert in de blender en dan linea recta in de kliko giet geeft dat NOG STEEDS een beter vullend gevoel dan deze saté.

  Aldi, ga je goedverdomme schamen, dit is een misdaad tegen de menselijkheid.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Satésaus
  ""Vlees""
  Smaak
  Afgewerkte motorolie

  RECAPITULEREND

  Dit is een dieptepunt in de geschiedenis van Vretecool. Aldi, ga je schamen en haal deze drek uit de handel.

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  13/05/2019 - 15:26 15:26

  Oh man, die foto… Het lijken wel croutons in diarree.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/05/2019 - 15:48 15:48

  Ik las eerst: “VRETECOOL: GORE ALDI DIEPVRIES SATÉ TEST”
  Kennelijk lijd ik aan para-dyslexie, want dat klopte achteraf helemaal.

  Ik denk dat de broers Karl en Theo Albrecht het recept uit het Oostfront hebben meegenomen. Rottend lijkenvlees en diarree waren daar de enige voorhanden zijnde ingrediënten, dus veel te combineren viel er niet.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Flepz0r
  13/05/2019 - 17:32 17:32

  Misschien hebben we hier wel de ware reden gevonden waarom de nazi’s de strijd op het Oostfront uiteindelijk verloren hebben.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  14/05/2019 - 11:59 11:59

  Ze vergaten om te roeren?

  Bismarck
  13/05/2019 - 20:17 20:17

  “Dit is de textuur van stinky tofu”
  Toen ik de topfoto zag, zat ik al een beetje te denken, hebben ze niet per ongeluk de vega-versie te pakken?

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  14/05/2019 - 10:28 10:28

  Oh god, de beste Vretecool die ik ooit gelezen heb, tranen biggelen over mijn wangen!

  bla
  bla
  14/05/2019 - 20:44 20:44

  Het spijt me dat jullie dit moeten doorstaan -not-, maar het levert wel een geweldige post op..

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Dit is een dieptepunt in de geschiedenis van Vretecool. Aldi, ga je schamen en haal deze drek uit de handel.Vretecool: Grote Aldi diepvries Saté test