More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Gehaktballen in tomatensaus van de Lidl

  Lalalalalalalagehaktbal. En die zit nu weer even in uw hoofd. Graag gedaan. Wat uw redactie echter in hun hoofd heeft gestoken, daar lusten de honden geen brood van.

  We waren namelijk onze voorraad sirtaki ouzo aan het aanvullen bij de lokale Lidl hier naast de vakantiebunker en daar hadden ze gehaktballen in blik. Nu zijn we redelijk roekeloos geworden in het in de winkelwagen schuiven van bij voorbaat oneetbaar geacht voedsel, dus gedachtenloos (want we wilden terug naar het strand, foto’s maken) eindigde deze op het aanrecht.

  10 minuten in een pannetje op laag vuur. Zolang wachten dan kun je bijna rendang maken, maar fine, pannetje op het vuur en blik opengetrokken.

  Nu riepen mensen meteen “HONDENBROKKEN!!1!EINZ!”, maar laten we nou niet meteen oordelen, dus blikje 9 x heftig geschud en toen lagen er 9 balletjes in het pannetje. De aanblik van het opwarmende pannetje leek overigens een beetje de PvdA Tweede Kamerfractie. Er zit een onbestemd rood sausje overheen, het stinkt als je in de buurt komt, het pruttelt onbestemd, alleen maar gehaktballen en ze zijn met 9.

  Tien eindeloze minuten later (oh, het rook overigens WEER als tomatensoep, maar allee, er zit ook tomaat in) konden we het eindelijk serveren. Op basis van ervaring en een goeie dosis wens tot overleving meteen maar een emmer sauvignon blanc aangerukt, om daarna de tanden te kunnen schoonmaken.

  En dan, net als met de redactie wanneer de kwaliteit of kwantiteit tegenvalt, het mes erin:

  En dan de smaak. Het komt nog wel het dichtst bij het verkiezingsprogramma van Schorum voor Demogagie, het is samengeperste inhoudelijke leegte. Tox vergeleek het met een vel op de melk. En dan opgerold en in de vorm van een balletje gekneed. De textuur ontbrak volledig, het woord dat het dichtste bij komt is nog wel zompig.

  “Een aanslag, op je goede smaak, je tanden, en dit pannetje.”

  Als je dit blik koopt, sta je gewoon met stront in je hand. Dit moet nooit meer op de redactie geraken. Het was niets, het is niets, het wordt niets, doe het niet.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Smaak ""vlees""
  Smaak saus
  Makkelijk en snel

  RECAPITULEREND

  Het is goedver tien minuten wachten, en dan heb je nog niets. De tomatensaus was erg erg beperkt, en smaakte alsof iemand een pakje gepureerde passata in een ovenschaal gepleurd had. Niets.

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Kalekut
  Lid
  19/05/2019 - 17:43 17:43

  “Serveervoorstel”?

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  20/05/2019 - 15:56 15:56

  Dat ze dit überhaupt zonder regelstaven in een blik durven gooien…
  Waarschijnlijk is de remmende werking van de saus nog net voldoende om een kettingreactie te voorkomen.
  (Overigens wel een super opwarmidee… beetje saus weghalen; balletjes iets dichter tegen elkaar aan leggen en de boel warmt vanzelf in no time op, daarbij gratis de kamer verlichtend en de door de vorige roekeloze vretecool actie ontstane tumoren bestralend)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Het is goedver tien minuten wachten, en dan heb je nog niets. De tomatensaus was erg erg beperkt, en smaakte alsof iemand een pakje gepureerde passata in een ovenschaal gepleurd had. Niets.Vretecool: Gehaktballen in tomatensaus van de Lidl