More

  RECENTE POSTS

  Terrabites: retesnelle rendang

  Dit reteheersende gerecht is retesnel en retelekker. “Maar rendang bereiden duurt toch heel lang, wegens vlees stoven?” Ja, fuck dat. Daar doen we niet aan, hoor. Who’s got time for that! Tevens is dit gerecht verre van halal, dus als je anti-varkensvlees bent, moet je het maar met ander vlees bereiden. Op de verpakking staat trouwens ook rundvlees, maar schnitzeltjes lenen zich hier gewoon zo goed voor, ook prijstechnisch.

  Ingrediënten (voor 2 personen aan rendang)

  • 2 verpakkingen Conimex rendang vlees (boemboe voor licht pittig gestoofd rundvlees)
   * Recordscratch* CONIMEX? Maak nou een geintje, Incognito…
  • +/- 250 gram varkensschnitzel
  • rijst (voor twee personen, dat moet je zelf maar even bepalen)
  • sperziebonen (voor twee personen, weet ik veel, 50 boontjes of zo?)
  • kokosmelk
  • olijfolie

  Voorbereiding

  Snijd de schnitzel in reepjes. Of stukjes. Of blokjes. Reepjes zien er spannender uit. Doe dan iets met de sperziebonen zodat er geen puntjes meer aan zitten. Dat kan met een mes, maar dat mag je zelf weten. Het mag ook met een puntenslijper, maar dat kan wel eens erg lang duren. Er zijn ook huismerken van dit soort rendang, maar na uitgebreid onderzoek is gebleken dat Conimex het lekkerst is. Doe nou maar niet zo stoïcijns, Incognito, je probeert ons Conimex te laten vreten. Jaha! Maar heb je deze al geproefd dan? Nee, want ík maak zelf boemboe, luiwammes.

  Bereiding

  Nu komt het makkelijkste deel. Kook de rijst in half water, half kokosmelk. (Hoeveel water en kokosmelk je nodig hebt, hangt af van hoeveel rijst je maakt. Naar eigen inzicht dus.) Pas wel even op, want die combinatie heeft de neiging over te gaan koken en dat levert witte, plakkerige zooi op.

  Kook de sperzieboontjes tot jij vindt dat ze klaar zijn. Bak de schnitzeldingen in olijfolie gaar en schep dan de boemboe erdoorheen. Die Conimexzooi dus. Ja, die zooi. Er zal wat vleesvocht uit je schnitzelunits gekomen zijn waarmee je die gear kunt mengen tot een soort saus. Als je het leuk vindt, zou je nog een klein scheutje van de kokosmelk kunnen toevoegen voor smeuïgheid. Het is nu een kwestie van roeren tot al het vlees bedekt is. Niks stoven, niks koken, niks braden; mengen tot alles warm is en klaar is Kees, of Reet, of wie er dan ook maar aan het koken is. Niemand gaat dit koken, Incognito. Hoezo niet? CONIMEX! Okay.

  Klaar

  Kokosrijst, sperziebonen en rendang opscheppen en opeten die hap. Eet smakelijk! Of succes bij de toko om ingrediënten voor een boemboe die langer duurt te kopen…

  1 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  hangmat
  hangmat
  Gast
  28/02/2017 - 11:50 11:50

  Beetje weinig vlees aan dit recept. En waar blijven de gebakken bananen????

  MadDieu, drukt zijn snor
  28/02/2017 - 12:39 12:39

  De Nederlandse keuken / het restaurantvoer is volgens buitenlanders heel goed. Onze restaurants leveren verrassende combinaties uit alle windstreken. (Duitsers komen de grens over om het dubbele te betalen, omdat thuis de keuze altijd eender is.)
  De beste omschrijving luidt: fusion food with a lot of sauce.

  Dat ‘a lot of sauce’ is dan wel weer typisch Nederlands.

  trekpet
  28/02/2017 - 12:40 12:40

  Altijd leuk om blanken aan het werk te zien in de keuken. Rundvlees? Nee varkensvlees! Lang? Nee kort! Zelf moeite doen? Nee zak poeder openscheuren! Normale rijst? Nee kokos natuurlijk! Je kan dit recept net zo goed pasta bolognese noemen.

  Weirdoinventor, schaamteloze d66 promoter
  Antwoord aan  trekpet
  28/02/2017 - 15:50 15:50

  Van de andere kant is het al beter dan Weirdoinventor’s retesnelle rendang, daar is stap 1 “Ga naar de Conimex wokstal op Utrecht Centraal”.

  cspr
  Lid
  28/02/2017 - 16:51 16:51

  Ik stopte met lezen en begon met maagzuur bij “conimex”

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  cspr
  28/02/2017 - 17:00 17:00

  Onze baboe komt vanavond nog naar de bunker om Je even de kipas te laten voelen.

  Rijst met suiker is ook lekker.

  Monade
  Antwoord aan  cspr
  28/02/2017 - 23:08 23:08

  Nou ik vind dat zelf wel meevallen. Zelf verse boemboe of currypasta maken is een pestkarwei (en dan hebben we het nog niet over het schoonmaken van de vijzel). In Thailand en Indonesië koop je die tenslotte ook kant-en-klaar op de markt.

  Maar waarom wil je zo graag van slow food fast food maken, Terra? Waarom geen nasi of mie goreng, of pepesan ikan van kant en klare makreel? Daarvoor sta je hooguit 20 minuten in de keuken.

  Rendang is vergelijkbaar met haché: lang gestoofd rundvlees(*) dat helemaal uit elkaar is gevallen en waarvan het bindweefsel is opgelost to gelatine. Ook het kruidenmengsel is daarop ingesteld. Waarom dan varkensvlees gebruiken? Daarvoor hebben ze babi pangang en desnoods go lou yuk uitgevonden.

  (*) Tip: natuurvlees van de Emté. Gemarmerd vlees van limousin-runderen die vrijelijk in de uiterwaarden mogen grazen wat vaak is afgeprijsd vanwege ‘wat de boer niet kent dat vreet ie niet’.

  Selamat makan!

  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  28/02/2017 - 18:09 18:09

  Ik geloof best dat jij dit een lekkere snelle maaltijd vind, maar om het nou rendang te noemen?!

  Bismarck
  01/03/2017 - 00:07 00:07

  Snelle Rendang, dat is zoiets als vegetarische vindaloo.

  Vanita
  Vanita
  Lid
  01/03/2017 - 22:24 22:24

  met een schaar knip je reepjes vlees, en je knipt de punten v/d boontjes

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN