Bavaria, lieve Vretecoollezertjes, u kent het wel, dat Brabantse Biermerk met die geinige reclames. Zoals met Don Johnson, Morgan Freeman, en laatst dat filmpje waarin Patricia Paaij gezeten in een ligbad het goudgele gerstenat gewillig opslurpte. Dat Bavaria dus komt deze zomer met een fantastisch nieuw product: Bier-ijs, op basis van hun Radler Lemon. Wij kregen koude rillingen bij het idee, dus in die zin wel een verfrissende gedachte op deze warm dag.

Nou is Bavaria al geen hoogvlieger in biersmaaktesten, waterig bulkbier dat zich om die reden prima leent om er waterijs van te maken. Maar Radler Lemon is helemaal een kinderlimonade-placebo. Nou hebben we het niet geproeft maar onze verwachtingen zijn net zo weinig hoog gespannen als voor pakweg het volgende Kensington album. Maar zelf waterijs maken is kinderlijk eenvoudig, en dus een ideaal onderwerp voor deze episode van Vretecool!
Bavaria is vrij openlijk over de ingrediënten: 98,3% bier, aangevuld met natuurlijke vezels. Dat laatste is een vrij breed begrip, en kan alles zijn van brandnetelplanten tot Brinta, van handdoeken tot hooibalen. Experimenteer daar vooral mee, dat hebben wij ook uitgebreid gedaan, en uiteindelijk kwamen we uit bij volkoren toiletpapier als ideale vezelbron. Dat mag trouwens best gerecycled zijn, maar let erop dat u de bruine stukjes er wel eerst uitknipt. Of juist niet. Is wel zo snel en makkelijk! Zie maar.
In plaats van Bavaria kozen we een meer upmarket variant, namelijk een tray van 24 halve literblikken Schultenbräu. Twee om ijs van te maken en de rest om zo op te drinken. Maar u kunt natuurlijk ieder ander biermerk en -soort nemen, ja zelfs iedere denkbare alcoholische drank, zoals heel hip Gin-Tonic, of MILF-magnet Licor 43. Vertel op kantoor dat u thuis Licor 43 ijs in het vriesvak heb liggen en iedere tutttige secretaresse verandert spontaan in een geile kwakbol waarmee u urenlang de liefde zal bedrijven. No kidding!
Doe uw drank samen met het volkoren toiletpapier (of een andere vezelbron) in de blender, even een paar minuten rammen met dat ding, en giet het resultaat in een ijsvormpje, bij voorkeur in deze. Een nachtje in de vriezer en smullen maar!

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Monade
18/07/2017 - 13:29 13:29

Bavaria is vrij openlijk over de ingrediënten: 98,3% bier, aangevuld met natuurlijke vezels.

Ze bedoelen daarmee het stokje, webbie.

Toxteth O'Grady
Beheerder
Antwoord aan  Monade
18/07/2017 - 13:58 13:58

Hehe, maar nee: “Doordat een natuurlijke vezel is toegevoegd blijven de alcohol en het koolzuur in het ijsje behouden volgens Bavaria.”
Dat die natuurlijke vezels gemalen stokjes zijn, dát zou best eens kunnen.