More

  RECENTE POSTS

  Vluchtelingen willen massaal terug naar Syrië

  Het leven van een vluchteling gaat niet over rozen. Word je in Hongarije al tegen gehouden door een gigantisch hek, krijg je in Duitsland opeens een stukje grenscontrole naar demense toe voor je kiezen.

  Maar dat is slechts het begin, want eenmaal in Nederland aan gekomen gaat het pas echt fout. Alles, werkelijk alles wordt er aan gedaan om de vluchteling het hier zo oncomfortabel mogelijk te maken met als gevold dat ze massaal terug willen naar het door IS geteisterde Syrië. Liever een vlijmscherp mes door je keel dan deze gruwelen.

  Maar wat dan? Wat kan er zo erg zijn dat ze weer terug willen naar Kalifatië? Hoor ik jullie vragen. Nou, de aanzet werd al gegeven door “zingendeJosti’s Apeldoorners, maar de nekslag is het onderstaande vodje dat je krijgt zodra je de grens over bent. Uitgelegd wordt hoe je met een OV-chipkaart naar het aanmeldcentrum in Ter Apel moet komen. Een beetje Nederlander begrijpt dat systeem al niet, laat staan een getraumatiseerde vluchteling die al 14 dagen niet heeft gedoucht. Wie heeft dit bedacht? De makers van de facebookpagina Nederland mijn Vaderland soms? (via Huub Bellemakers)

  aanmeldcentrumterapel

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  16/09/2015 - 11:28 11:28

  En nu maar hopen dat Syriërs Engels kunnen lezen en weten hoe ze aan een OV-chipkaart komen en die kunnen opladen. Wat hebben we het toch goed geregeld in Nederland zeg! Waarom ligt dat centrum trouwens in Ter Apel? Dat weet nog geen Nederlander te vinden, laat staan iemand van buiten Europa.

  E.R. Deoz
  Antwoord aan  Bismarck
  16/09/2015 - 16:53 16:53

  Je wilt het die vluchtelingen natuurlijk niet te makkelijk maken. Met een beetje geluk reizen ze bovendien te ver en dan zijn ze Merkels probleem. Als je touringcars gaat inzetten is het bovendien oneerlijke concurrentie voor de ov-boeren en dat moeten we niet willen natuurlijk.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  Antwoord aan  E.R. Deoz
  16/09/2015 - 19:31 19:31

  Dan zet je toch Uber in.

  Rapschel
  Rapschel
  16/09/2015 - 11:35 11:35

  eind mei moest ik een keer met het OV van Den Haag naar Emmen. The horror. drieenhalf uur bezig geweest drie verschillende vervoerders en het landschap wordt steeds desolater. Eenmaal in Zwolle moet je dus door met Arriva en ondanks dat dit ook een trein is is het niet de NS dus moet je uitchecken en opnieuw inchecken bij Arriva. als je dat niet weet of niet realiseert kost dat dus knaken en probeer dat maar eens terug te krijgen met een anonieme chipkaart. To cut a long story short: Ik laat me nog liever oraal bevredigen door een piranha dan dat ik ooit die roadtrip from hell nogmaals maak.

  Hangmat
  Lid
  16/09/2015 - 11:40 11:40

  Lijkt me voor al die universitair opgeleide Syriërs geen enkel probleem. Misschien kan de NS wel een combinatieticket voor de dierentuin in Emmen regelen? Welkom moet je doen! Goeie citypromo voor Emmen ook. Die mensen zijn ook wel weer eens toe aan iets leuks…

  Vilmer Ramone
  16/09/2015 - 13:51 13:51

  zag hem al eens voorbij komen, maar dit is dus geen ‘de speld’ ding. Vreemde captcha btw voor het inloggen hier, ik dacht dat 14 het universele nummer was.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  16/09/2015 - 16:35 16:35

  Nu worstel ik even met het volgende. Waarom krijgen de vluchtelingen wel uitleg over de OV-Chipkaart en moet de Nederlander het maar zelf zien uit te zoeken?

  (/satire, voor hen die op de minstoel zitten).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN