De halve wereld is in paniek omdat Huawei, één van de grootste leveranciers van netwerkapparatuur (onder andere de netwerken van KPN en Tele2 in Nederland draaien op Huawei), ingezet zou kunnen worden door de Chinese overheid om te spioneren. Zo zijn er bijvoorbeeld officieel geen mobiele telefoons van Huawei te koop in de Verenigde Staten van Amerika.

Maar het gevaar komt niet van Huawei, het gevaar komt van het Amerikaanse hipstermerk bij uitstek; Apple. Niet dat Apple ingezet kan worden door de Amerikaanse overheid om te spioneren (ja uiteindelijk dus wel), neen! Gewoon jij en ik kunnen ons Spy vs Spy wanen met een willekeurige iPhone naar keuze.

Door een lullige bug in de iOS software van Apple (vanaf versie 12.1) kan je via de videobelfunctie FaceTime alvast meeluisteren voordat de persoon die jij via FaceTime probeert te bellen heeft opgenomen. En aangezien de FaceTime functie ook op iPads en Macs werkt, kan je op die manier dus ook meeluisteren met je contactpersoon zonder dat die ook maar iets in de gaten heeft. En het werkt ook nog eens opmerkelijk eenvoudig:

  • Start een FaceTime verbinding met een persoon naar keuze uit je contactlijst.
  • Terwijl FaceTime aan het bellen is, swipe je van onder naar boven, om vervolgens op contactpersoon toe voegen te klikken.
  • Voeg nu je eigen nummer toe aan FaceTime, waarmee je een groepsgesprek start.
  • Et voila, zolang je contactpersoon nog niet heeft opgenomen, kun je alvast wel zelf meeluisteren.

Na ongeveer een minuut bellen (zonder dat er is opgenomen), krijg je te zien dat de FaceTime verbinding niet is geslaagd, maar je kunt ook dan gewoon nog steeds stiekem meeluisteren met je contactpersoon. Wanneer de persoon, die je probeert af te luisteren te bellen via FaceTime, vervolgens de power knop van iPhone in kwestie indrukt, wordt er zelfs ongemerkt videobeeld meegestuurd. Let wel, dit gebeurt dus zonder dat hier aan de ontvangende kant melding van wordt gemaakt.

Apple zegt dat ze de groepsfunctie in FaceTime tijdelijk hebben uitgezet, zodat ze aan een update kunnen werken die dit afluisteren onmogelijk maakt, maar het blijkt nog steeds te werken. Dus heb je geen zin om afgeluisterd te worden, dan is het wellicht een goed idee om voorlopig even de FaceTime functie van je hippe belijzer, iPad en Mac uit te zetten.

5

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
4 Reacties
1 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
HellieApekutDs. PloppoBobbie rotkopFlepz0r Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Flepz0r

Android!

Bobbie rotkop
Actief baasje
Bobbie rotkop

Laten we wel zijn, als je Apple gebruikt, dan verdien je het ook gewoon.

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Ds. Ploppo

Alsof er iemand geïnteresseerd zou zijn in wat een Apple gebruiker te zeggen heeft…

Hellie
Hellie

Ubuntu!