More

  RECENTE POSTS

  Veganisme = Holocaustontkenning!

  Alle veganisten opsluiten! Dat klinkt heftig hè? En dat is het dan ook, want de titel van dit bericht is hier en daar ietwat overdreven, maar geheel uit de lucht gegrepen is het niet.

  In Italië is namelijk een wetsvoorstel ingediend om mensen die hun kinderen onthouden van een deugdelijk dieet te bestraffen met een verblijf in de kerkers. De afgelopen 18 maanden zijn er in Italië namelijk 4 kinderen in het ziekenhuis opgenomen nadat ze door hun ouders op een streng veganistisch dieet waren gezet. En dat is Elvira Savino, van Forza Italia, in het verkeerde vleeslievende keelgat geschoten.

  Het wetsvoorstel (Pdf-alert en ook nog eens in het Italiaans!) van Elvira moet eerst nog intern door een aantal parlementaire commissies besproken worden voor het in stemming gaat, maar tegelijkertijd zijn er ook drie wetsvoorstellen ingediend om juist een vegetarisch dieet en een veganistisch dieet meer gebruikelijk te maken in de gemiddelde Italiaanse kantine.

  elvira-savino-hot-bikini
  Lekker vlees, wij houden daar van!

  Levensgevaarlijk!

  De bevallige Elvira Savino vindt dat levensgevaarlijk (volgens vrijwel de voltallige redactie van jullie Retecool volledig terecht). Ze zegt dat het volgen van zo’n dieet prima is wanneer de keuze bewust wordt gemaakt door een goed geïnformeerde volwassene, maar niet zodra kinderen het voorgeschoteld krijgen:

  There is no objection if the person making this choice is an informed adult. The problem arises when children are involved… The vegetarian or vegan diet is, in fact, deficient in zinc, iron, vitamin D, vitamin B12 and omega-3

  elvirasavino2
  “Gewoon niet alleen planten kauwen”

  Haar voorstel is dat ouders die hun kinderen een veganistisch dieet voorschotelen een jaar de gevangenis in moeten, maar mocht het kind blijvend letsel aan het planten kauwen overhouden, kan dat verhoogd worden tot vier jaar en in geval van sterfte zelfs tot zes jaar. En die strafmaat staat gelijk aan de straf die je in Italië opgelegd kunt krijgen voor het ontkennen van de holocaust.  Tegenstanders zijn daarnaast ook bang dat de wet tevens gebruik gaat worden tegen andere ouders die bijvoorbeeld veel te dikke kinderen hebben, een probleem dat in Italië veel groter is dan in andere Europese landen. Zij zien liever dat er betere voorlichting komt, in plaats van zware straffen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  11/08/2016 - 12:48 12:48

  En toch zit er dan wel wat scheef in het Italiaanse rechtssysteem. Van holocaustontkennen gaat niemand dood, maar van een kind dusdanig ondervoeden dat het dood gaat wel (je kind veganisme opleggen is sowieso een vorm van mishandeling en je kind dood ondervoeden is moord, dus dat vergt eigenlijk helemaal geen nieuwe wetgeving). Dat nog even los van het feit dat holocaustontkenners waarschijnlijk meer nood hebben aan onderwijs of therapie dan aan een gevangenisstraf.

  @foto: Wat is dat voor een mixed message? Staan die vrouwen daar nu kannibalisme (jegens vegetariërs) te promoten? Dat gaat niet echt helpen met het verbreiden van vegetarisme.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Bismarck
  12/08/2016 - 07:22 07:22

  Precies. Zware mishandeling van kinderen wordt hier gelijk getrokken met holocaustontkenning, niet veganisme op zich. Als je kind er niet onder lijdt is planten eten niet strafbaar, holocaustontkenning is zelfs als je kind er niet onder lijdt (hopelijk omdat je er geen hebt) strafbaar. Da’s best een pittige straf voor de gemiddelde stormfronter.

  O, en natuurlijk smaken vegetariërs beter. Je eet toch ook liever koe dan hond?

  Bismarck
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  12/08/2016 - 11:35 11:35

  “Je eet toch ook liever koe dan hond?”
  Ik heb nog nooit hond gegeten (de slager om de hoek heeft het niet in zijn koeling liggen), dus ik kan er niet over oordelen. Krokodil (zijn toch niet echt vegetariër?) smaakt in ieder geval wel best goed.

  E.R. Deoz
  11/08/2016 - 20:46 20:46

  Ondervoeding is toch al strafbaar? Ik zie de noodzaak van extra wetgeving dan niet zo in.

  Zolang je het goed aanpakt kan je als veganist alle voedingsstoffen binnenkrijgen die je nodig hebt. Ook met vleesch kan je trouwens ondervoed raken, dus dat dan ook maar verbieden!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  E.R. Deoz
  12/08/2016 - 13:13 13:13

  Jep… het is onzin te stellen dat een vegetarisch of veganistisch dieet automatisch tot bepaalde tekorten leidt. Met een beetje Googelen heb je zo een gezond weekmenu samengesteld. Ja, het is meer dan domweg het vlees weglaten, net zoals het even dom is om uitsluitend vlees te eten. Dan loop je ook het risico op ernstige tekorten (om van de constipatie nog maar te zwijgen).

  Beetje kort door de bocht dus dit artikel, hoewel de koolmeisjes van het topicplaatje er wel heel smakelijk uitzien. Dat maakt wel weer een hoop goed.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN