More

  RECENTE POSTS

  Trump bant lobbyisten, maar staat financiering politieke partijen door kerken wel toe

  Ergens is de “Drain the Swamp” maatregel van Donald trump, waarmee hij het lobbyen aan banden wil leggen, toe te juichen. Zo mag er nooit meer ten faveure van een buitenlandse regering gelobbyd worden en andere lobbyisten hebben een ban van vijf jaar gekregen. Bijzonder is het dan dat hij korte metten wil maken met het Johnson Amendement uit 1954, waarmee het kerken en andere religieuze instellingen verboden is om een politicus of een politieke partij te financieren.

  Mochten ze toch besluiten om een politicus of een politieke partij te financieren, dan verliezen ze hun 501(c)(3) tax exemptions status, vergelijkbaar met wat we hier een ANBI status noemen. En zonder die status moeten ze dus gewoon weer belasting betalen.

  “Maar Reet! In Nederland kan dat toch ook gewoon?” Hoor ik jullie terecht in koor roepen. Inderdaad, zolang politieke partijen maar bekend maken door wie ze gesteund worden, mag Jan en alle gelovige kerkman een willekeurige politieke partij naar keuze steunen. Dat betekent overigens niet dat ik het daar mee eens ben, maar dat is een andere discussie.

  Het gaat er om dat Trump aan de ene kant het lobbyen tegen probeert te gaan door het regelrecht te verbieden. Maar aan de andere kant met het “total destroyen” van het Johnson Amendement religieuze lobbyisten, onder het mom van ” freedom of religion” juist extra slagkracht geeft om hun eigen agenda op de politieke kaart te zetten.

  Maar ja, Trump fixt things hè, dat is wat ie naar eigen zeggen doet…

  https://www.youtube.com/watch?v=V0CT4LZQOro

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN