Een treinreiziger is vanochtend met geweld uit de Intercity Direct tussen Breda en Rotterdam gezet. De trein van 7:44 was stampvol en klaar om volgens de dienstregeling te vertrekken, maar de man weigerde vrijwillig zijn stoel op te geven.
Een reiziger filmde hoe agenten de man uit de trein zetten. Ze trokken hem uit zijn stoel en sleepten hem door het gangpad naar de uitgang. Medereizigers reageren geschokt: “Wat doet u? Dit is verkeerd”, zegt een vrouw in het filmpje. Volgens de maker van de opname vroeg het treinpersoneel eerst om vrijwilligers die een andere trein wilden nemen. Ze kregen een kortingbon van 50 cent voor een beker koffie aangeboden. Later werd dat opgehoogd tot een volledige gratis beker koffie. Omdat geen van de reizigers op het aanbod inging, zei een medewerker van de NS dat een computer zou bepalen welke reizigers van boord moesten. Een koppel dat geloot was, verliet de trein zonder verzet. Maar de man die uiteindelijk met geweld de Intercity Direct uit gesleurd werd, bleef zitten. Hij zei dat hij systeembeheerder is bij een semi-overheidsinstelling en derhalve onmisbaar is.
de NS bevestigt dat het behoorlijk druk was in die trein. “Een passagier weigerde de trein vrijwillig te verlaten, waarna we de spoorwegpolitie naar het perron hebben geroepen”, staat in de verklaring. De NS biedt excuses en een gratis beker koffie aan voor de drukte in de trein en stelt een intern onderzoek in. NS Topman Rogier van Boxtel zegt ook dat de passagier benaderd zal worden om “de kwestie op te lossen” met een goed gesprek en een gratis beker koffie.
Reizigersorganisatie ROVER reageert verbaasd op het incident: “Een Intercity Direct die op tijd rijdt?!? Waar kan ik inchecken?!?!“
Het vliegtuig was niet ‘overbooked’, het was volgeboekt en toen besloot de maatschappij dat er ook nog 4 werknemers mee moesten vliegen. Dus moesten er betalende klanten oprotten.
Bij Skyteam, waar KLM en AirFrance ook deel van zijn, kun je tot enkele minuten voor vertrek op de luchthaven nog een business class ticket aanschaffen.
De crew zal eventueel het scheidende gordijntje een rij verplaatsen. Dat kan betekenen dat gereserveerde economy class zitplaatsen komen te vervallen of erger dat de economy class plots overboekt is. In de meeste gevallen krijgen enkele economy tickets een upgrade, maar theoretisch is
er uit gooienuitstappen de enige oplossing.De woordvoerder van KLM praat poep.
PS. Werknemers van de maatschappij(en) gaan voor passagiers als deze nodig zijn om een defect vliegtuig weer in gebruik te nemen.
Als een vlucht vertraging oploopt, dan wordt dit z.s.m. gefixed. Daarvoor worden onderdelen en eventueel monteurs ingevlogen, bij voorkeur met bestaande vluchten.
Ik snap toch al niet waarom vliegmaatschappijen meer kaartjes mogen verkopen dan er plaatsen zijn. In elke andere branche is dat gewoon fraude.
“Treinreiziger met geweld uit overvolle Intercity Direct gezet”
is dat wel Nederlandsch? Klinkt een beetje Marrokaans, Web.