More

  RECENTE POSTS

  The Lincoln Project is waarom de 2020 verkiezingen in de VS leuk blijven

  Het is een druk weekend, de redactie staat haar tikvingers op te warmen voor het livebloggen van de Portimão Grand Prix vanmiddag, gisterenavond ging het hard op hard bij het totale beukfestijn in Abu Dhabi, maar uw nederige redactiebef gaat harder op juridische teksten.

  En met de Amerikaanse verkiezingen over minder dan anderhalve week, is er daar vooral een grimmige sfeer waarbij voornoemd UFC treffen een knuffelparty leek. Nu overheerst vooral de steeds waanzinniger wordende Donald Trump het nieuws, plus natuurlijk de COVID cijfers die volledig uit de pan escaleren. En dat laatste, daar zijn de junior Trumps niet zo blij mee. Althans, dat ze daarmee in verband gebracht worden.

  The Lincoln Project, hier al eens langsgekomen, is een club Republikeinen die niet voor Trump zijn. Het boeit ze minder wie het wel wordt, zolang de chipito maar opsodemietert. En daarvoor gebruiken ze Republikeinse tactieken. Waaronder dus het billboard van de topica, dat op Times Square staat. En, volstrekt verwacht, is er een briefje van de advocaten van Jarvanka op de kokosmat geploft met het verzoek de billboards meteen weg te halen of anders….

  Nou, daar hadden ze al een antwoord voor klaarliggen, eerst hun full statement:

  En vervolgens publiceren ze ook de brief die de advocaten van de reserveTrumps hebben ontvangen en dat is juridisch smulwaardig leeswerk!

  Klik even rond en lees met name de footnotes. Dit is zo’n brief waarvan uw redactiebef met de toga over het hoofd rondjes door de bunker gaat rennen. Waarvan akte.

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  25/10/2020 - 06:57 06:57

  Lol! Het is nog net geen “opkopen en dluiten maar” actie.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  25/10/2020 - 07:01 07:01

  Ze hebben het wel over de eindtijd van het hen op de huid zitten. De inauguratiedatum volgend jaar januari.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  25/10/2020 - 11:31 11:31

  Op Times Square hoeven ze niet zoveel mensen meer te overtuigen vooral niet op Trump te stemmen. Maar als het nationaal aandacht krijgt, draagt het toch weer een beetje bij.

  Ik blijf een onrustig gevoel houden bij de situatie in de swing-states en mis een model waarin de Republikeinse sabotageacties zijn doorgerekend. Die acties zullen in een staat als New York of Californië nooit het verschil kunnen maken, maar in Swing States wel. Het sluiten van stembureaus in Democratische districten is vooral een serieus probleem. Als 20% het zich niet kan veroorloven om 6 uur in de rij te gaan staan, is zelfs een riante voorsprong van Biden in de peilingen zo verdampt.
  Ach, nog een dikke week en dan weten we of we de VS voorlopig af kunnen schrijven (nog 4 jaar Trump gaat ze echt tientallen jaren terugzetten) of dat er misschien nog een sprankje hoop is dat het uiteindelijk weer een beetje in orde komt. Dan moet ook de senaat in Democratische handen komen.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  25/10/2020 - 15:33 15:33

  Vooral die tweede alinea. Toen Trump voorspelde “It is gonna be the biggest fraud in the history of elections” was hij voor de verandering eens niet aan het liegen. Hij en de Republikijnen zijn bezig de verkiezingen op Trumpiaans Great wijze te vernaggelen door het gericht mensen bijzonder moeilijk te maken om te stemmen en zoveel mogelijk (brief)stemmen ongeldig of ongeteld te krijgen. Dat zal straks gaan om miljoenen mensen die na een halve dag wachten alsnog voor een gesloten stembureau staan, of wiens stemmen, ondanks dat ze een week voor de verkiezingen op de post zijn gedaan, “te laat” of “niet coform de regels” aankomen bij de telkamers. In ieder geval in de zuidelijke staten, waar de republikeinen de touwtjes in handen hebben, zal die politiek, uiteraard zeer specifiek gericht op Democratische bolwerken, ertoe leiden dat er een overweldigende meerderheid onder de kiezers voor Biden moet zijn, wil zich dat ook naar een verkiezingsresultaat vertalen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  26/10/2020 - 09:41 09:41

  https://ig.ft.com/us-election-2020/
  Dus alleen echt donkerblauwe staten gaan naar Biden.
  Van de lichtblauwe alleen dat deel dat nog enigszins eerlijk bestuurd wordt
  De rest blijft koffiedik kijken, maar wordt grotendeels in het Trump-kamp gemoffeld.

  Florida zou een mogelijke doorbraak voor Biden kunnen zijn. Pensionado’s stemmen niet per post en zijn de Coronaleugens van Trump beu. Hopelijk durven ze in de rij te gaan staan met hun golfkarretjes.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN