More

  RECENTE POSTS

  Terrabites: scrambled eggs met peterselie op een cracker

  In het kader van ‘tijd is geld’ hebben we vandaag een lekker makkelijk ontbijtreceptje. Lekker EN makkelijk eigenlijk. Dat is natuurlijk de allerbeste combinatie, want als iets makkelijk is, maar niet te hachelen, dan moet je het sowieso niet doen. We gaan heerlijke scrambled eggs met peterselie op een cracker doen. Dat klinkt misschien nogal saai, maar het is verrassend puik op de vroege ochtend.

  Er zijn vast een miljoenmiljard recepten voor scrambled eggs, dat weten we best, maar deze is uit eigen doos. Eigen doos heerst.

  Benodigdheden (voor één persoon)

  • twee eieren
  • verse peterselie
  • peper
  • zout
  • twee Wasa crackers light
  • roomboter

  Voorbereiding

  Afhankelijk van de presentatie kun je de peterselie knippen met zo’n bloody briljante kruidenschaar. Een wat? Mensen! Dit moet je in je keukenlaadje hebben, hoor. Een kruidenschaar is misschien een beetje valsspelen omdat het eigenlijk vijf scharen naast elkaar zijn, net als strafwerk schrijven met vijf pennen tegelijk, maar het werkt als een eindbaas. Voor kruiden is dit dus een handige tool, maar pas op, want als je in je vingers knipt, ben je niet blij. Dat weten wij uit ervaring, ja. Die dingen zijn retescherp.

  scrambled eggsBereiding

  Smelt een klontje boter in een steelpannetje op hoog vuur en doe de twee eieren erbij. Zonder schil natuurlijk, want die is niet te eten. Zorg ervoor dat je direct begint te roeren met een spatel en zet het vuur (of de kookplaat, of waar je dan ook maar mee werkt) op halve kracht. Roeren is key! Eieren willen namelijk zelf enorm graag gaan bakken, en met scrambled eggs wil je er juist een soort smurrie van maken. De kans is groot dat je klontjes krijgt, maar dat mag. Die kun je dan met je spatel gewoon een beetje kapot poken. Doe een snufje peper en zout door de scrambled eggs en als de boel net niet meer snotterig is, is het klaar.

  Crackers

  We kiezen voor Wasa crackers light, omdat die wat denser zijn dan de gewone, waardoor je je beleg beter proeft. Zorg ervoor dat je direct opschept, want scramled eggs kunnen heel snel fout gaan en dan zit je met een droge hap. Je kunt je crackers even besmeren met wat boter, boter is altijd goed, en strooi tot slot de peterselie over de scrambled eggs. Smullen maar!

  Uiteraard mag je je commentaar en/of verbetersuggesties weer in de comments plempen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Walker Snarling
  Walker Snarling
  Lid
  12/05/2017 - 12:54 12:54

  Scrambled eggs zijn altijd een strak plan! Goed bezig! Zeg je scrambled eggs, zeg je bacon. Kleine stukjes bacon kort meebakken en dan heb je ook wat vlees op je cracker. Jammie!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN