More

  RECENTE POSTS

  Terrabites: gevulde avocado (met zalm en zo)

  Stel dat je dit weekend een Paasdiner moet, wilt of gaat organiseren en je wilt een geinig voor- of bijgerecht op tafel zetten, dan is dit misschien een leukerdje om uit te proberen. Het is niet moeilijk, duurt niet lang, ziet er wel chic uit en het smaakt ook nog eens lekkerrrr. Welkom bij deze Terrabites!

  Benodigdheden voor vier personen

  • 4 avocado’s
  • verpakking gerookte zalm
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • peper
  • zout
  • setje bosuitjes (ook wel lente-uitjes genoemd)
  • citroensap
  • bieslook

  Voorbereiding

  Halveer de avocado’s en verwijder de pit.

  Ja, hèhè, die kun je niet opeten. Dat ding is crisishard. Je schijnt er wel een avocadoplant mee te kunnen maken trouwens. Ach, laten daar nou allerlei filmpjes van zijn ook nog, op JijBuis! Wat leuk. Klik hier voor een instructie door een mooi blond meisje.

  Haal dan het vruchtvlees uit de halve avocado, maar zorg dat de schil in tact blijft, want die ga je gebruiken als bakkies. Snijd de tomaten, een halve komkommer en het avocadovleesch in kleine blokjes, KLEINE blokjes! Pak dan een stuk of vier bosuitjes en snijd die in kleine ringetjes. Waarom zo klein, Terra? Gewoon. Dan neem je straks een hap en dan proef je in elk geval álle ingrediënten, in plaats van alleen een blok tomaat in je mond. Kijk eventjes hoeveel je van de zalm gebruikt, want dat moet in balans zijn met de rest van de gear. Eigen inzicht, yo. De zalm moet je ook snijden, in ‘snippers’ of zo. Als het goed is heb je nu alles gesneden.

  Bereiding

  Meng de avocado, zalm, tomaat, komkommer en bosui door elkaar in een schaal, sprenkel er wat citroensap overheen en voeg wat peper en zout toe. De hoeveelheid mag je ook lekker weer helemaal zelf bepalen. Gewoon even proeven. Schep dan de avocadoschillen vol met het mengsel, leg ze op een gaaf bordje en maak het gerechtje af met twee stengeltjes bieslook erop. (Je zou de bieslook ook klein kunnen snijden en door het mengsel kunnen doen, maar nu zijn ze alleen ter decoratie. Het oog wil ook wat. Man, je kunt het zo in een restaurant opdienen, deze Terrabites.) Geef je eters er een dessertlepeltje bij en happen maar. Eet smakelijk!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  15/04/2017 - 14:28 14:28

  comment image

  Monade
  15/04/2017 - 16:46 16:46

  Hints:

  a) Gebruik limoensap in plaats van citroensap. Smaakt hier beter.
  b) Trek de gerookte zalm met een vork uit elkaar in plaats van ze te snijden. Gaat gemakkelijker en geeft een egaler resultaat.
  c) De uiensmaak van de bieslook wordt hier overheerst door de lente/bosui, en dient dus alleen als garnering.
  d) Je kunt de tomaten beter i) ontvellen (kort in koken water houden) en ii) zaadjes en verdere inhoud verwijderen. Anders wordt het mengsel te vochtig.

  / Cook’s eye for the Conimex bint

  Baratheon
  Baratheon
  Gast
  16/04/2017 - 16:14 16:14

  De naam Terrabites. Dat moet de naam van je receptenrubriek worden. Die naam is namelijk echt heel erg tof en toepasselijk en dan niet alleen voor deze hapjes.

  Canyon Grand
  Canyon Grand
  Gast
  16/04/2017 - 16:51 16:51

  Hoe klein moet ik de avocado snijden? Ik heb nu dit:

  http://static1.thisisinsider.com/image/58a1f8448275e81b008b4e0a-2021

  Canyon Grand
  Canyon Grand
  Gast
  Antwoord aan  Canyon Grand
  16/04/2017 - 16:53 16:53

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN