More

  RECENTE POSTS

  Stelling van de Dag: The Irishman

  Wellicht heb je het al ergens gelezen, maar Martin Scorsese is bezig met een nieuw maffia-epos, met de naam “The Irishman”. Deze film gaat over de hitman die vakbondsleider met maffiaconnecties Jimmy Hoffa heeft vermoord.

  De film “The Irishman” is gebaseerd op het boek “I heard you paint houses” van Charles Brandt, waarin uit de doeken wordt gedaan hoe Hoffa is vermoord. Want officieel is er inmiddels wel een doodverklaring voor Hoffa, maar niemand weet of en hoe hij vermoord is. Wel is duidelijk dat hij na een afspraak met maffiabazen Anthony Giacolone en Anthony Provenzano van de aardbodem verdwenen is.

  Netflix

  Voor de film heeft Scorsese zijn vertrouwde database van heersacteurs aangesproken. Frank “The Irishman” Sheeran wordt gespeeld door Robert de Niro. Al Pacino tekent voor de rol van Jimmy Hoffa. En ook Joe Pesci, als maffiabaas Russell Bufalino en Harvey Keitel krijgen prominente rollen in de film. Misschien nog wel opmerkelijker is dat de film niet door een standaard productiemaatschappij als bijvoorbeeld Paramount of Warner Bors wordt geproduceerd, maar door streamingdienst Netflix. De film zal dus niet in de bioscoop verschijnen, maar rechtstreeks in de huiskamer. Netflix gelooft overigens heilig in de film (en terecht), want stopt er ruim €100.000.000,- in. Ja, dat lees je goed, Netflix stop hondermiljoen euro in The Irishman.

  Oude garde?

  Gelukkig staan de films van Scorsese naast hun kwaliteit ook bekend om lange speelduur. Dus een uur of drie zijn we tegen de tijd dat de film te streamen valt in ieder geval wel zoet. Maar goed, de Stelling van de Dag dus. Ergens is het begrijpelijk dat Scorsese terugvalt op de oude garde van De Niro, Pacino en Pesci. Maar is inmiddels ook niet tijd om een jongere cast aan te spreken? En zo ja, wie zouden daar dan voor in aanmerking komen?

  Ik vind overigens van niet, want juich elke film van Scorsese met De Niro en Joe Pesci toe. Sterker nog, Zowel Goodfellas als Casino staan in mijn top tien van beste films ooit. Je immer ongenuanceerde mening kun je uiteraard ook kwijt in de reacties. Nu is het tijd om te pollen.

  Martin Scorsese moet de nieuwe lichting acteurs aanspreken voor zijn nieuwe maffia-epos "The Irishman"

  Bekijk het stemresultaat

  Laden ... Laden ...
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bas Taart
  Lid
  28/02/2017 - 14:57 14:57

  Ik heb dit boek en kan nu al niet wachten op de film. Dat De Niro, Pacino etc. er in gaan spelen is alleen maar een bonus.

  Møhammed Said al Sahaf
  28/02/2017 - 15:08 15:08

  Jongere garde hoeft niet maar een Ierse (afkomst) gangster had natuurlijk door de altijd heersende Brendan Gleeson gespeeld moeten worden.

  Wtrdk
  Lid
  28/02/2017 - 15:50 15:50

  Zijn Barry Atsma en Frank Lammers niet gevraagd?

  cspr
  Lid
  28/02/2017 - 16:41 16:41

  Colin Farrel, Daniël Day Lewis, Guy Pearce, Tom Hiddleston, Michael Fassbender, Josh Brolin, Michal Shannon… allemaal beter dan de parodieën die nu gecast zijn.

  Frodooh
  Lid
  28/02/2017 - 17:18 17:18

  Waarom maken ze voor dat geld geen nieuw seizoen Lillehammer! (duikt)

  Hoofdmeester
  01/03/2017 - 03:32 03:32

  Met name De Niro is een sneue, zielige parodie van zichzelf geworden. Zeker geen pluspunt dat hij in de film speelt. En zulke bizarre bedragen zijn bizar. Al meer dan vaak genoeg is gebleken dat hoge budgetten volstrekt niet garant staan voor goede films, bijna eerder het tegenovergestelde.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN