More

  RECENTE POSTS

  Sinterklaas: “Ik stop ermee”

  Het volgende is een ingezonden brief van de Goedheiligman. Die lag ineens voor de open haard in de redactiebunker, in de schoen van Ome Mc.

  Beste Lezer aan de andere kant van de eerste, de beste schoorsteen die ik kon vinden,

  Sint zat in alle ernst te peinzen, hoe hij het dit jaar weer kon veinzen.
  Met al die domme narigheid, was hij al jaren de lol kwijt..

  Ja, beste lezer, ik denk dat het tijd wordt dat ik u iets ga vertellen. Het is wel mooi geweest. Vroeger, toen was het leuk. Kwam ik lekker met de stoomboot aan en dan vervolgens Piet via de schoorsteen naar binnen sturen om de pakjes af te leveren. Piet heeft er inmiddels wel genoeg van. Niet zozeer omdat er ruzie is om hoe hij eruit ziet, hoor! Dat maakt hem allemaal niet zoveel uit. Kan hij tenslotte ook niets aan doen. Maar ieder jaar komen er minder schoorstenen, en hij verzekert me dat door een CV-buis kruipen echt niet te doen is. Bovendien wordt dan het leidingwater smerig en raakt de ketel verstopt. Hij moet dan ook een beetje lachen om het idee dat Zwarte Piet roetvlekken zou hebben.

  Alles verandert, beste lezer. Overal rijden auto’s. Als Piet uit fietsen gaat is hij zijn leven niet zeker. En probeert u maar eens op een paard over het de balkons van grote flatgebouwen te rijden! Dat is niet te doen, hoor… het enige wat er niet lijkt te veranderen, is het weer. Ze hebben het dan over Global Warming. Ja, ammehoela!

  “Hoor de wind waait door de bomen, hier in huis waait zelfs de wind. Zou de goede Sint wel komen, nu hij het weer zo lelijk vindt?”

  Nou. Nee, dus. Ik word te oud voor die onzin. Op een paard is het geen pretje, met de auto zie je soms geen hand voor ogen en sta je toch bij de minste regen uren in de file en de pakjes leveren we tegenwoordig uit wanhoop maar bij de deur af. Schoenzetten doen kinderen tegenwoordig bij de supermarkt! Ja, dat was een idee van Distributiepiet. Dat was enorm handig, want dan konden kinderen hun cadeau ophalen op een tijd dat het hun uitkwam. Had hij afgekeken van Bol.com! Dat is een ‘webwinkel’. Toen ik vroeg waarom er een winkel spinnenwebben zou verkopen, begon Distributiepiet heel hard te lachen. Hij legde me uit dat dat een nieuwe manier van bestellen was. Ik stond op het punt mijn mijter op te eten.

  Nou, en zo zit het dus.. het schoenzetten is een veredeld spinragmodel geworden, de schoorsteen is verdwenen, de pepernoot zal binnenkort ongetwijfeld glutenvrij moeten en het weer is nog steeds waardeloos en koud. Alle oude systemen voldoen niet. Bol en Coolblue leveren sneller cadeautjes af dan ik op Amerigo ooit gedaan heb en de presentatrice van mijn eigen journaal begint eruit te zien alsof ze inmiddels legaal voor mij is om mee te trouwen (en dan ben je oud, hoor). Dus ik weet genoeg. Bedenk maar iets anders gezelligs om December mee te vullen. Misschien zijn jullie dan ook van die toestand om Piet af. Die trouwens niet eens zo rouwig is om een wat lichter kleurtje hoor, want hij houdt er wel van om een beetje resultaat te zien nadat hij in de Spaanse zon heeft liggen luieren.

  Nou, tabee, en zing een liedje tot besluit (doe maar een kerstliedje, dan).

  Liefs,

  Sint Nicolaas

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN