More

  RECENTE POSTS

  Schokkend! Limburgse Onthoofdingsfilmpjes Op Internet!

  In het Midden-Oosten hebben ze ISIS, maar wij hebben de WBE Grenskant! Voluit de Wildbeheerseenheid afdeling Grenskant, gevestigd aan de Dorpsstraat 107 te Tungelroy, een gehucht vallend onder de Limburgse Gemeente Weert. En waar ISIS schokkende onthoofdingsvideo’s de wereld in slingert om ontzag te wekken, precies zo laat Dhr. Theo Nijssen, trigger happy jachtopziener van deze WBE-cel, zich probleemloos door verschillende TV camera’s filmen. Theo was zo opgewonden dat hij voor het oog van de ganse natie in zijn achterlijke groene corduroid carnalvalspak een achttal varkenshersenen over de stoep kon laten flatsen, dat het niet eens in hem opkwam dat het qua beeldvorming wellicht niet helemaal verstandig was om voor de draaiende camera’s van zowel RTL Nieuws als het NOS Journaal de executies uit te voeren. Deze behoorden toe aan een zelfde aantal wilde zwijnen die zondagochtend na een urenlange reddingsactie door de brandweer met veel moeite uit het plaatselijke kanaal waren gehaald, waarna Dhr Theo Nijssen de uitgeputte beestjes heldhaftig van 10 cm afstand door het hoofd schoot. Want die beestjes mochten daar helemaal niet zijn en Theo Nijssen zou dat wel even voor eens en altijd duidelijk maken aan de wereld. En hij is natuurlijk geen jager geworden om die beestjes in een trailer terug naar Roermond te deporteren. Als jager wil je natuurlijk bloed zien, en veel ook. Daar krijg je als jager namelijk een warm nat gevoel van in je broek. Je vraagt je toch ernstig af wie zo’n wereldvreemde seniele Bromsnor met het maatschappelijk inlevingsvermogen van een rol drop met een geladen geweer en een jachtvergunning laat rondlopen. Gelukkig vindt zijn formele opdrachtgever, de Provincie Limburg, dat Theo Nijssen fout zat: “De dieren mochten wel gedood worden maar niet op zondag. Op zondag mag niet worden gejaagd, aldus een mogelijk nòg wereldvreemdere woordvoerder van de Provincie.

  Zwijntjes

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  17 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  17 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  15/09/2014 - 11:44 11:44

  wereldvreemd? wereldvreemd? zo ging het vroeger (en nog steeds trouwens). De stadsmens heeft gewoon geen flauw idee

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  15/09/2014 - 11:46 11:46

  tis een plaag trouwens, die wilde varkens. OPVRETEN!!

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  15/09/2014 - 11:58 11:58

  Ik hoop voor die jager dattie zich nooit in het openbaar in Zuid-Holland-Zuid gaat begeven.
  Voor z’n directe familie zou het dan weer een genoegen zijn.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  15/09/2014 - 12:06 12:06

  Voor de beeldvorming is het inderdaad fout.Houdt het volk liever in het ongewisse.
  Gewoon na afloop een berichtje plaatsen, “Na de reddingsactie zijn de varkentjes naar een betere wereld geholpen waar ze nu vrij rond kunnen huppelen tussen al hun eerder geholpen vriendjes en vriendinnetjes”

  Kortom… ik ben het niet met je eens Webbie.
  Tonen die beelden. Laat mensen ajb de werkelijkheid zien. Zo ben ik ook voorstander van een groot beeldscherm in de etalage van de slager waarop de de slacht van de binnen uitgestalde waar duidelijk te zien is. Vooral die van voor Italiaanse ambachtelijk gemaakte salami gebruikte beestjes, met een bijl en een houten hakblok is een puur genot om naar te kijken,. En wil de kleine daarna nog een plakje worst denk je?

  majava, ook hier.
  15/09/2014 - 13:11 13:11

  Schokkend is om eerst een (dure! -want alles moet in NL immers in geld uitgedrukt worden) reddingsactie op touw te zetten om ze vervolgens neer te leggen. Dat snap ik niet.

  Vlees zal volgens mij niet al te lekker zijn dankzij al die stress van de beestjes.

  Nederland(ers) en dieren. Dat is gewoon geen lekkere combinatie. Veeg gewoon die hele ‘natuur’ leeg. Noem het een park en doe daar dan wat plastic beesten in. Dan kan niemand meer verontwaardigd worden. Geen beesten meer die het lef hebben om buiten de grenzen te komen. Geen probleem meer met een overschot aan dit of dat. Of verhongerende dieren omdat er juist wel een hek stond. Gewoon alles leegmaken. Doe dat maar.

  Møhammed Said al Sahaf
  15/09/2014 - 13:50 13:50

  Wat ik niet snap is dat de brandweer die gast lijkt te helpen in plaats van hem een lel in de nek te verkopen om vervolgens die diertjes weg te brengen. Ik had dit niet gepikt en had op z’n minst dat geweer het water in gemikt.
  Verder vind ik dat politici zich in het geval van individuele burgers moeten onthouden van kwalificaties als ‘zieke idioot’, dat zijn toch wel de laatsten die dit soort verkapte oproepen tot een heksenjacht moeten doen. En zeker Dion Graus, laat die eerst maar eens in de spiegel kijken.

  MadDieu, drukt zijn snor
  15/09/2014 - 15:35 15:35

  Er zijn dit jaar erg veel eikels en deze dieren moeten zorgen voor voldoende winterspek. De herfst is dit jaar vroeg begonnen. Dan komt het voor dat je na een vruchtbaar jaar zwijnen ziet op plaatsen waar ze volgens de Nederlandse faunawet niet horen.
  Zowel in Duitsland als in Nederland is de jacht op zwijnen nog niet begonnen. Dat je ze dan mag afschieten in plaats van jagen vind ik bruut, zondag of niet.

  /Zowel de jager als de heren van de vrijwillige brandweer mogen van mij met snel hardend betonnen schoeisel gaan zwemmen.

  MadDieu, drukt zijn snor
  15/09/2014 - 15:37 15:37

  Doden an sich is niet wreed, En goed vlees groeit niet in vierkante bakjes van de supermarkt.

  G. de Vader
  Gast
  15/09/2014 - 16:59 16:59

  Ik vind het schokkend dat op zondag zwijnenhersentjes over de stoep worden gesprayd.

  Dat druist in tegen mijn geloof.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  15/09/2014 - 17:23 17:23

  Hier heerst hetzelfde sentiment als wanneer een veewagen met koeien op weg naar het slachthuis omgeslagen is en men blij is dat de beestjes het er ‘gelukkig’ levend vanaf hebben gebracht.

  Zwijnen worden afgeschoten en daar is een goede reden voor, namelijk dat ze anders varkensziektes kunnen verspreiden en er weer hele megastallen geruimd moeten worden.
  Als je dat zielig vindt moet je geen varkensvlees eten.

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  15/09/2014 - 21:20 21:20

  Nou FYI Ploppo, sommigen hier eten ook geen (varkens)vlees dus die hebben alle recht om verontwaardigd te zijn.
  Maarre, nog dank voor je kortzichtige reactie.

  wout
  wout
  16/09/2014 - 00:08 00:08

  Dan behoud ik me, als vleeseter, het recht voor om verontwaardigd te zijn over de verontwaardiging over vermeend onnodig dierenleed.

  Bismarck
  16/09/2014 - 11:55 11:55

  @Majava: Maar dat is het probleem net. Wilde zwijnen laten zich aan grenzen niets gelegen liggen en komen via Duitsland en België alsnog je park onderwoelen. Dus dat leegmaken helpt op zijn best een paar maanden, daarna moet je het weer opnieuw doen. Ik vind ook wel grappig dat officieel die wildzwijnen alleen (mogen) voorkomen in de Meinweg en de Hoge Veluwe. Heel Limburg en Brabant zijn al lang overlopen door die beesten en ik wed dat ze elders ook gewoon voorkomen. En tenzij we de jachtwetten weer versoepelen tot het niveau van de jaren ’50 (maar dat vindt men hier dus duidelijk niet kunnen), ga je ze ook nooit meer weg krijgen.

  Bismarck
  16/09/2014 - 12:08 12:08

  @Ploppo: Varkensvlees staat bij mij toch zelden op het menu en om eerlijk te zijn prefereer ik wildzwijnvlees verre boven megastallenvakensvlees en ben bereid om daar voor te betalen (maar helaas wordt wildzwijn maar zelden aangeboden). Dus doe maar lekker ruimen die megastallen en hou het bij uitloopvarkens en geschoten wildzwijn. En als de meesten daar anders over denken, moeten ze niet zeuren als er af en toe een megastal wordt geruimd. Risico van het vak, bereken maar door in de prijs. Maar ga niet de illusie bewaren dat je wilde zwijnen kan uitroeien, omwille van die megastallen.

  Bismarck
  16/09/2014 - 12:20 12:20

  Als ik de foto bekijk, mag van mij trouwens de arbeidsinspectie wel eens komen praten met de brandweer van Weert. Die ene vent had makkelijk zijn voet kwijt kunnen zijn die ie op een spartelend zwijn had staan.

  TAO Foundation
  TAO Foundation
  Lid
  17/09/2014 - 18:56 18:56

  Uit het persbericht:

  De jachtaktehouder heeft gehandeld als Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Hij wordt geacht

  deskundig te zijn om een inschatting te maken of het nodig is om dieren uit hun lijden te

  verlossen. Hij heeft daarvoor gebruik gemaakt van een verlof van de politie, waarover enkele

  jachtopzichters beschikken.

  Lees het bovenstaande :

  Hier was geen enkele sprake van het uit het lijden verlossen van dieren!

  Dus zijn inschattingsvermogen is abominabel !

  Tevens was deze dombo zwaar in overtreding .

  Hij mag n.l. onder geen voorwaarde richting mensen schieten, zoals hij hier deed !

  Hij is dus duidelijk een gevaar voor mens en dier , dient van zijn functie te worden ontheven en zijn jacht- c.q. wapenvergunning moeten hem onmiddellijk te worden ontnomen !!!

  Tevens had hij GÉÉN vergunning om op Zondag (!) te mogen schieten!

  En voor de brandweer mensen, die eerst dieren redden en dan toestaan ( en helpen) dat een schietlustige, gevoelloze idioot de dieren daarna afmaakt, heb ik ook geen goed woord over.

  Zij waren hier duidelijk overbluft , hebben zich ook nog aan gevaar blootgesteld.

  Ze hadden hem met zijn geweer en al in het kanaal moeten gooien !

  Dat doen ECHTE KERELS !

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN