More

  RECENTE POSTS

  Rotterdam is het epicentrum van culinair Nederland

  Rotterdam is sowieso een stad om trots op te zijn. Er gebeurt veel, er is veel te zien en de architectuur heerst ook nog een loeihard. En de toeristenstroom naar de Maasstad blijft ook nog eens groeien.

  Maar wat misschien wel het allermooist is, is dat de stad langzaam begint uit te groeien tot het epicentrum van culinair Nederland. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Markthal, waar het vanaf dag één dat de voedselkraampjes open zijn, razend druk is. Overal worden nieuwe restaurants geopend en een tafeltje in het weekend bemachtigen is zonder reservering vrijwel onmogelijk.

  kapsalon
  Tot nu toe de trots van Rotterdam

  Daarnaast is Rotterdam de trotse thuisbasis van het gerecht Kapsalon. Inmiddels heer en meester in alle snackloketten die op staptijden nog open zijn. Beter dronkenmansvoer is haast niet voor te stellen. Hoewel wij hier in de redactiebunker overigens nog steeds de voorkeur geven aan de Schotse munchy box. Maar er is een nieuwe ster aan het firmament: de pannenkoek xtra speciaal! Een tot een zakje gevouwen pannenkoek, met daarin een extra grote patat speciaal. Overigens staat het geheel vrij om er meer saus in te jassen, want dat past prima. De bedenker is er apetrots op en raadt de pannenkoek xtra speciaal iedereen aan:

  Ik heb er vanmiddag nog één op, voor de lunch. Ik hoor vaak mensen zich afvragen: is dat wel lekker dan? Ik zou zeggen, kom het eens proberen. Het is echt heerlijk!

  Eten heerst, zoals beer can bacon burgers, of een lesje spare ribs bereiden. Nog meer eten? Volg ons dan op Twitter, en de boel sharen kan via Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Dit was Ahmed
  Dit was Ahmed
  15/04/2016 - 16:14 16:14
  cspr
  Lid
  15/04/2016 - 17:20 17:20

  De Markthal is echt het lelijkste gebouw van Nederland. Dat het daar zo druk is komt waarschijnlijk omdat er veel mensen in Rotterdam wonen. Maar als je toch in Rotterdam bent ga dan naar FG, of Fred, Amarone, Joela, of Parkheuvel.

  Oh ja: de Kunsthal is ook KUT maar het BvB is het mooiste museum van Nederland.

  Dit was Ahmed
  Dit was Ahmed
  Antwoord aan  cspr
  15/04/2016 - 22:44 22:44

  De Kunsthal leunt inderdaad heel dicht tegen kut aan. Het bekijken van een film of docu in de filmzaal aldaar is een ramp wanneer er op een meter van je vandaan zonder tussenschot letterlijk duizenden Chinezen ouwehoerend heen en weer lopen over dat o zo leuk verzonnen betonnen talud naar de volgende verdieping. Koolhaas is een handige architect, maar iemand had hem avant la lettre moeten vertellen dat participeren geen goed idee is wanneer dat met duizenden Chinezen tegelijk is tijdens het bekijken van een film/docu.
  En dan dat onbescheiden portret van Koolhaas aan de muur – een verdieping hoger meen ik – aan het eind van de trap naar beneden, daar zou zelfs Mao zich nog voor schamen (over zelfverheerlijking gesproken).
  En ja, Boijmans is mooi, maar is ook een beetje subjectief bekeken misschien, want de collectie daar is vaak beresterk en dan kan er niets meer stuk.

  trekpet
  Antwoord aan  Dit was Ahmed
  17/04/2016 - 15:57 15:57

  Het Boijmans! “De verheerlijking van Maria” van Geertgen tot Sint Jans is met afstand het mooiste schilderij van het land. En dan 2 zalen verderop bv Matthew Barney, waar vind je dat?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN