More

  RECENTE POSTS

  Rijkswaterstaat is de weg kwijt.

  Het fileprobleem op de A4 bij Leiderdorp richting Amsterdam was de afgelopen jaren zo goed als opgelost. Hoe dat kwam? U raadt het natuurlijk al: door meer asfalt aan te brengen. Een flessenhals werd weggewerkt door een extra rijstrook aan te leggen (pdf-alert) en poef, weg was uw file. Maar bij Rijkswaterstaat zijn ze nogal van de theoretische benaderingen en in theorie zijn twee rijstroken blijkbaar genoeg voor het verkeersaanbod. Dus wat doet Rijkswaterstaat? Die sluit de nieuwe, derde rijstrook af. Het gevolg? Als vanouds weer ellenlange dagelijkse files bij Leiderdorp in de richting van Amsterdam. Rijkswaterstaat is inmiddels een onderzoek gestart naar de oorzaak van de verhervernieuwde files richting Amsterdam, maar wij kunnen de oorzaak al verklappen hoor: JULLIE HEBBEN EEN RIJSTROOK AFGESLOTEN, WAARDOOR ER MINDER ASFALT IS TERWIJL HET AANBOD GROEIT, STELLETJE INFANTIELE IDIOTEN! Echt hoor Rijkswaterstaat, zijn jullie nou zo dom, of zijn wij zo slim… Suggesties voor Rijkswaterstaat om nog meer infrastructurele problemen met een puur theoretische aanpak op te lossen kunt u uiteraard kwijt in de reacties.

  A4 bij Leiderdorp
  De A4 bij Leiderdorp. Foto gemaakt door Joop van Houdt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  fishbowl
  03/06/2014 - 12:29 12:29

  De oplossing is overal 1 rijstrook, dan kun je gewoon allemaal achter elkaar aan rijden.

  Charlietoffert
  03/06/2014 - 13:14 13:14

  Zie ook op de bovenstaande foto de “hoe bouw ik een weg dicht voor verdere verbreding”-matrix toepassings theorie van Rijkswaterwet. Dus de flessenhals moet natuurlijk wel met huizen dichtgetimmerd worden. We kijken niet verder dan paar jaar…

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  03/06/2014 - 13:29 13:29

  Onderzoek heeft aangetoond dat files nooit als oorzaak de weg hebben maar veroorzaakt worden door auto’s. En die behoren te worden weggepest, aldus sommigen. Dan los je de files pas echt op.

  Trogdor
  Lid
  04/06/2014 - 08:09 08:09

  Foto bij het artikel is ruim 2 jaar oud. Je rijd nu door de buizen bij Leiderdorp… hoe weet ik dit? Ik rijd het iedere dag van Amstelveen naar Leiden toe….

  slijmwang
  slijmwang
  04/06/2014 - 15:59 15:59

  Uit onderzoek blijkt dat files ontstaan door hardrijden. Ik adviseer daarom op de betreffende weg de maximumsnelheid te verlagen to 60 km/uur.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/06/2014 - 18:45 18:45

  Zelfs al denkt er nu iemand “Oei,foutje…”. Zelfs al denken ze dat nu allemaal bij RWS, dan nog duurt het waarschijnlijk nog een jaar voordat die baan weer open is.
  commissietje, onderzoek, rapportage, stuurgroep, aanbesteding, gunning… doe ook eigenlijk maar twee jaar.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN