Retecool’s Zalige Kerst Kneiters 2018: Koken met Nina en Anna

1
447

Vlogvrouwen, wij hebben er wel een zwak voor, lieve Retecoollezertjes. Maar wij zijn dan ook doorgewinterde ramptoeristen die vol op de rem gaan staan als er een mooi ongeluk te zien is. Zo staan we ook graag uitgebreid stil bij deze Kerstkookvlog van Nina Warink, met gast Anna Nooshin. Nina is zeer onlangs een youtube kanaal gestart met kookvideo’s waarin ze, naar eigen zeggen, simpele gerechten voor een studentenpubliek doet, met een gast erbij. “Dus we koken wat, kletsen wat, drinken wat. Het zijn echt gezelligheidsvideo’s.”

De titel hierboven “Ik kan echt niet koken” is de understatement van het jaar. Wat we in deze video zien is iemand die de indruk wekt nog nooit in haar leven een keukenmesje heeft vastgehouden, getuige de onzekerheid waarmee Nina en haar gasten proberen te ontdekken wat de beste manier is om een mes vast te houden om een uitje te snipperen, en daarbij een stukje keukenrol gebruiken als keukenhandschoen. Afijn, 5 minuten later is het uitje min of meer gesnipperd, en zijn de dames al aan een tweede fles zoete mouserende duitse witte wijn begonnen. De pompoen is schijnbaar al voorgesneden uit de Allerhandebox gekomen (“Wist je dat je ook voorgesnipperde uien kunt kopen?“) , want op dat niveau wordt er hier een pre-fab maaltijd geassembleerd. Want koken zou ik het niet willen nomen. Het gebabbel dat u steeds hoort klinkt als de levenswijsheid van een achtjarige snowflake, die al kokend opbiecht “ja jeetje, best veel vaak” te moeten overgeven. Raar genoeg kijken wij daar niet echt van op. Ik bedoel, als je pompoenpitten probeert te roosteren in een pan met olie, dan heb je echt een paar culinaire afslagen gemist in je leven.

De hele Retecool’s Zalige Kerst Kneiters serie van 2014, 2015, 2016, 2017 èn 2018 zien? Dat kan. We hebben namelijk alle Kerst Kneiters van de afgelopen vijf jaar gebundeld en in een oogverblindend vrolijk kerstpapiertje gepakt, en dat cadeautje van ons aan u kunt u hier uitpakken! Hoe hard heerst dat dan!

5 1 stem
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Theodoris
Theodoris
Gast
25/12/2018 - 16:48 16:48

Serieus, dit verzin je niet….