More

  RECENTE POSTS

  Retecool’s Zalige Kerstkneiters: Zanger Bob – Een Mooie Kerstnacht

  Daar is ‘ie weer: Zanger Bob! Of toch niet? Want de eerste keer dat Zanger Bob op Retecool te zien was is inderdaad alweer even geleden, maar zo snel is het mollige zangertje toch niet verouderd?

  En inderdaad, dit is niet Bob Offenberg, maar de in 1952 te Appingedam geboren Alje Woldhuis, die inmiddels de barre tocht richting Brabant heeft ondernomen, waardoor hij zijn facebookberichten met “Houdoe” afsluit. Iets wat men boven de rivieren (daar waar men patat eet) nog steeds niet begrijpt. Net als dat het een compleet raadsel is waarom Alje zich bedient van de naam Zanger Bob: hij heet namelijk niet Bob en kan ook nog eens niet zingen.

  Wat wij daardoor dus ook niet begrijpen is waarom het iemand een goed idee leek om een clip met Alje op te nemen en zo onderstaande kerstkneiter te produceren. Want wanneer Alje zingt, klinkt het namelijk naar een bak Squeaky Ducks die tegelijkertijd worden ingedrukt. Alje doet dat zingen overigens met nog minder emotie op zijn gezicht dan Otto Warmbier tijdens zijn comateuze terugvlucht van Noord-Korea naar de Verenigde Staten van Amerika.

  Helaas luistert Bob niet erg goed naar zijn lichaam, want enkele jaren geleden gaf dat al aan dat het over en uit was met Bob, waardoor hij genoodzaakt was om te stoppen met “zingen”:

  Na de samenwerking met de Hilo’s, The Midninghtboy’s en Menno V/D Meulen accordeonist van The Rockets en een TV avonduur bij Veronica’s Call TV moest zanger BOB wegens gezondheids redenen stoppen.

  Maar uiteraard kruipt het bloed waar het niet gaan kan en Moebius-syndroomt zingt Alje er inmiddels weer stevig op los. Want niet alleen Een Mooie Kerstnacht hieronder is om te janken, wat dacht je van het autobiografische “Vleeskroket” (waar ik letterlijk geen woord van heb verstaan), of de zomerhit “Met jou op een eiland” waar Zanger Bob zijn collectie zwembanden tentoonstelt.

  Maar goed, jullie komen natuurlijk voor de kerstkneiter “Een Mooie Kerstnacht”. Nou, dat treft, want hier is ‘ie dan. Sterkte voor vanavond alvast.

  De hele Retecool’s Zalige Kerst Kneiters serie van 2014, 2015, 2016, 2017 èn 2018 zien? Dat kan. We hebben namelijk alle Kerst Kneiters van de afgelopen vijf jaar gebundeld en in een oogverblindend vrolijk kerstpapiertje gepakt, en dat cadeautje van ons aan u kunt u hier uitpakken! Hoe hard heerst dat dan!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN