Retecool’s Zalige Kerst Kneiters 2017: Merry Christmas Lego Train Dreamride

1
741

Lego altijd +1! In dit geval een soort van Efteling droomvlucht tussen 20 jaar computerhardware in Kerstsfeer. De maker legt op Tweakers.net uit hoe het tot stand kwam.

“Het bouwen van de baan en het filmen ervan kostten vier maanden. Alles hing op twee meter hoogte aan het plafond. “Met een grote ladder moest ik de hele tijd heen en weer lopen om alles in te regelen, aan te kleden en aan te zetten”, vertelt Merijn. Alle effecten zijn analoog en mechanisch geschakeld. “De dvd-deuren openen doordat de voeding stroom krijgt en de spelers zich initialiseren. Net zoals de camera’s die bewegen. Hiervoor heb ik panelen met schakelaars gebruikt om iedere scène en elk effect individueel aan- en uit te kunnen zetten. [..] Toen het project klaar was, kon Merijn nauwelijks meer in zijn huis rondlopen. “De massaliteit en de moeilijkheid van het project hadden me bijna tot waanzin gedreven”. Na het maken van de uiteindelijke video belde hij dan ook direct de gemeente om een paar kuub als grofvuil te laten afvoeren.”

De hele Retecool’s Zalige Kerst Kneiters serie van 2014, 2015, 2016 èn 2017 zien? Dat kan. We hebben namelijk alle Kerst Kneiters van de afgelopen vier jaar gebundeld en in een oogverblindend vrolijk kerstpapiertje gepakt, en dat cadeautje van ons aan u kunt u hier uitpakken! Hoe hard heerst dat dan!

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hangmat
hangmat
Gast
26/12/2017 - 21:25 21:25

mooi hoor. Ik heb hem 3 x gekeken