Retecool’s Zalige Kerst Kneiters 2017: Merry Christmas Lego Train Dreamride

1

Lego altijd +1! In dit geval een soort van Efteling droomvlucht tussen 20 jaar computerhardware in Kerstsfeer. De maker legt op Tweakers.net uit hoe het tot stand kwam.

“Het bouwen van de baan en het filmen ervan kostten vier maanden. Alles hing op twee meter hoogte aan het plafond. “Met een grote ladder moest ik de hele tijd heen en weer lopen om alles in te regelen, aan te kleden en aan te zetten”, vertelt Merijn. Alle effecten zijn analoog en mechanisch geschakeld. “De dvd-deuren openen doordat de voeding stroom krijgt en de spelers zich initialiseren. Net zoals de camera’s die bewegen. Hiervoor heb ik panelen met schakelaars gebruikt om iedere scène en elk effect individueel aan- en uit te kunnen zetten. [..] Toen het project klaar was, kon Merijn nauwelijks meer in zijn huis rondlopen. “De massaliteit en de moeilijkheid van het project hadden me bijna tot waanzin gedreven”. Na het maken van de uiteindelijke video belde hij dan ook direct de gemeente om een paar kuub als grofvuil te laten afvoeren.”

De hele Retecool’s Zalige Kerst Kneiters serie van 2014, 2015, 2016 èn 2017 zien? Dat kan. We hebben namelijk alle Kerst Kneiters van de afgelopen vier jaar gebundeld en in een oogverblindend vrolijk kerstpapiertje gepakt, en dat cadeautje van ons aan u kunt u hier uitpakken! Hoe hard heerst dat dan!

1

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
1 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
hangmat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
hangmat
hangmat

mooi hoor. Ik heb hem 3 x gekeken