Laatst stond ik aan de kassa bij de Jumbo, en nadat het meiske al mijn boodschappen had gescand sprak ze me nogal bits toe: “ZEGELTJES!”. Ik was even helemaal in de war, en nadat ik me na enige tellen weer had vermand informeerde ik bij haar of dat soms een vraag was.

Wilt U er zegeltjes bij!“, probeerde ze nog, enigszins tegen beter weten in. Ik legde uit dat haar “vraag” eerder een soort van gebod leek, alsof het verkrijgen van zegeltjes niet echt een keuze meer was. Ik had haar ook nog willen vragen of ze van de Jumbo, of van haar moeder, niet de opdracht had gekregen om met twee woorden te spreken, maar iets zei me dat niet aan dit meiskes besteed was.
Ik moest hier aan denken tijdens het het luisteren van “Met Kerst wil ik bij jou zijn”, want dat klinkt toch ook een beetje alsof er geen tegenspraak wordt geduld. De ik-persoon in het lied heeft nou eenmaal bepaald waar waar hij z’n Kerstdagen gaan besteden en de jij-figuur heeft dat maar te dulden.
Vorig jaar boekte Jaman (Nomen est Omen) zijn grootste hit in Nederland met “Blijf Bij Mij De Hele Nacht”, dus blijkbaar is het iemand die graag in de imperatieve vorm de wereld tegemoet treedt. Maar het zal u natuurlijk niet verbazen dat wij hier bij Retecool, als beroeps-anarchisten, daar niet zo van gediend zijn.

De hele Retecool’s Zalige Kerst Kneiters serie van 2014, 2015, 2016 èn 2017 zien? Dat kan. We hebben namelijk alle Kerst Kneiters van de afgelopen vier jaar gebundeld en in een oogverblindend vrolijk kerstpapiertje gepakt, en dat cadeautje van ons aan u kunt u hier uitpakken! Hoe hard heerst dat dan!

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties