Kerstmis is in de eerste plaats natuurlijk een alcoholisch feest. Want net als tijdens carnaval en zomervakantie is het met kerst volstrekt sociaal acceptabel om bij het ontbijt al een flesje bubbels open te trekken, en dan moet je vervolgens de hele dag.

Nou stoppen we ons natuurlijk vol met vreten tijdens kerst, maar dat is slechts om een bodem te leggen voor de enorme hoeveelheden drank die er gaan vloeien. Zowel naast als in het eten, want  steevast gaat er met kerst ook een hoop drank in en op de gerechten. Het begint natuurlijk al de week voor Kerst, met de kerstborrel op kantoor, waar je je Kerstpakket krijgt uitgereikt (tenzij je ZZP-er bent, die krijgen niks). Niet alleen zitten er steevast minimaal twee flessen drank in je pakket, maar ook veel dingen waar je een droge mond van krijgt zoals soepstengels, crackers en kaaskoekjes als excuus om het met flessen tegelijk naar binnen te gieten, én een klungelige brief van de directie met teksten als: “Het was niet gelukt met jullie inzet” en “volgend jaar wordt het nog veel erger”.

“One drink for Santa Claus
One drink for me
One drink to get us through
this white misery”

En dan moet je nog door die helse week verplicht thuis op de bank zitten, met Sky Radio gezelligheid, Home Alone I t/m IV, jengelende kinderkoren, Gourmetten, de TOP2000, kerstwintercircus, jaaroverzichten, oudejaarsconferences, oliebollen, Postcodeloterij, je schoonmoeder. Alcohol is dan gewoon verplicht. Een noodzakelijk middel om te overleven. Schijnt. Heb ik wel eens gehoord. Van vage kennissen.

De hele Retecool’s Zalige Kerst Kneiters serie van 2014, 2015 èn 2016 zien? Deze tag laat ze allemaal zien.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Weirdoinventor
Lid
27/12/2016 - 21:44 21:44

Waarom ben ik hier?
Waaaat ik, wil voor keeerstmiiiis, iiiiiis… bie’ieeeeeeeeeeeeeer