More

  RECENTE POSTS

  Retecool Baggerflix: Inbred

  Eigenlijk is de Engelse horrorfilm Inbred (“They came in peace. They left in pieces”) uit 2011 nog niet eens zo’n vreselijk slechte film. Zeker wanneer je het vergelijkt met de totaalbagger die ik hier vorige week postte.

  Er wordt voor het genre redelijk goed geacteerd, de cameravoering is eigenlijk ook wel behoorlijk okay en de special effects zijn bij vlagen briljant en heerlijk over the top. Maar het is ergens ook geen echte horrorfilm. Het is een Engelse comedy met een shit load aan gore-effecten, maar helaas te weinig suspense.

  Het verhaal gaat over vier jeugdige delinquenten die samen met hun begeleiders in een afgelegen dorpje in Yorkshire op een soort werkkamp gaan. Daar krijgen ze het aan de stok met de plaatselijke jeugd, waarna ook de rest van de lokale inteelt-bevolking zich er mee gaat bemoeien. Het resultaat is een bizarre, bloederige strijd met een nogal onverwacht einde, dat helaas niet erg goed afloopt voor dit lieve meisje (spoiler-alert).

  Op IMDB krijgt de film een 5,2 en dat is uiteindelijk gewoon een veel te laag cijfer, zeker gezien de moeite die de regisseur heeft gedaan om een redelijk fatsoenlijke, met bloed doorregen, film af te leveren. De gore-effecten tillen het gegeven ranzig zonder twijfel naar een hoger niveau, waarbij een aantal sterfgevallen op zijn minst creatief genoemd kunnen worden. En ja, de film laat hier en daar best wat steken vallen en het duurt best even voordat er echt wat gebeurt (los van de film aan het begin). Maar zeker met de nodige potten bier is dit anderhalf uur prima zaterdagavondvermaak voor mensen met een sterke maag. Baggerflix dus, maar dan met een opgepoetst randje.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  21/08/2018 - 15:46 15:46

  Ongekeken gok op Hot Fuzz meets the Purge?

  “een aantal sterfgevallen op zijn minst creatief genoemd kunnen worden”
  Maar zijn ze ook creatief (Je kunt een paperclip of de kleur grijs ook creatief noemen)?

  Bismarck
  Antwoord aan  Reet
  21/08/2018 - 16:10 16:10

  Als ik wat meer tijd heb en na Spider-Plant Man.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN