Oh, nee. Even vingers wie verbaasd is dat de overheid een IT fuckup maakt. Vingers? Nee? Niemand? Verrassend. Wat is er gebeurd: Binnen de juridische wereld is de fax nog een veelgebruikt communicatiemiddel, beetje pruttelen, pagina’s printen, over een koperlijntje. Lekker doen, zul je zeggen, maar wat blijkt nu, de overheid gaat met z’n tijd mee!

Zo is in de plaats van de papieren fax nu bij “De Rechtspraak” een digitale fax in gebruik genomen. Superhandig, worden faxen niet meer op papier geprint maar als een mailtje in een mailbox gezet, kun je daar als administratief medewerker zo mee aan de slag.

"Oude situatie bij de Rechtbank Gelderland"
“Oude situatie bij de Rechtbank Gelderland”

Nou, hoe gaat zo’n uitrol in z’n werk, zul je je afvragen. Simpel, je kiest het nieuwe nummer voor de afdeling, maakt daar een mailbox bij aan, stelt dat allemaal netjes in zodat iedereen z’n shit binnenkrijgt en je test dat even om het daarna uit te rollen door het nieuwe faxnummer overal te vermelden. Nou, wat ze dus vergeten waren bij de Rechtbank Gelderland is die mailbox aan te maken en het te testen. WHAT THE FUCK? Ja. Ze zijn overgegaan op een nieuw systeem en hadden de fuckup met 1 test kunnen ondervangen maar dat is dus niet gebeurd.

"Zegmaar iedereen die dit leest nu"
“Zegmaar iedereen die dit leest nu”

Pas als iemand, maanden later, een klacht indient wordt de fout ontdekt, een mailbox aangemaakt en worden alle faxen die “opeens” zichtbaar waren daarna “uitgeprint” zodat ze “bekeken” konden worden. Beetje alsof je Buurman & Buurman de IT laat doen en schrikt als het een typhuszooi wordt.

"Iedere keer dat de overheid IT aanraakt"
“Iedere keer dat de overheid IT aanraakt”

Nu faxen wij bij Retecool niet, we kijken wel uit. Maar op de burelen van Boetecontrole.nl kregen ze de brief hieronder als “toevallige bijlage” bij de doorzending van een hoger beroep aan het Gerechtshof en wij kregen dat weer doorgespeeld van hen. Het beroep waar het over ging was niet-ontvankelijk verklaard door de Rechtbank omdat (inderdaad) geen gronden ontvangen waren.

Dus als u Ard van der Steur binnenkort ergens hoort vertellen dat de Rechtspraak overbelast is en het griffierecht omhoog moet, dan weet u waar ze net iets te veel op bezuinigd hebben. Capabele mensen.

Hieronder een stuk uit de brief, opklikken voor de PDF van de brief.

rechtbank gelderland fax fuckup

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Weirdoinventor
Lid
06/08/2016 - 19:04 19:04

En dan mogen ze nog van geluk spreken dat er geen uitzendkracht bij het systeembeheer rondliep die wel zat op te letten en die mailbox maar even thuis zelf aanmaakte.

jahoor10
jahoor10
Gast
06/08/2016 - 21:24 21:24

En wat gaan ze doen met alle zaken waarvoor bv een last-minute wijziging per fax is gestuurd en die niet op tijd zijn aangekomen?

rubbw, professionele onruststokert
08/08/2016 - 09:06 09:06

Ik mis Ordina in dit verhaal.