More

  RECENTE POSTS

  RC’s Zendtijd voor Politieke Partijen: Forum voor Democratie

  Aan zowel de rechterkant als aan de linkerkant van het politieke spectrum is door de tsunami van nieuwkomers het landschap nogal versnipperd. Of zeg maar gerust: verworden tot een emmer los zand. Maar ook aan de onderkant van het spectrum, tussen de wereldvreemde wereldverbeteraars, is het een komen en gaan. Vandaag nemen we uit de puinhopen van het Oekraïne referendum het Forum voor Democratie (kortweg FvD) onder de loep.

  Wat is dat nou voor Partij? Wij doken op hun website om het eens voor u uit te pluizen. Op het eerste gezicht lijkt het allemaal op een PVV-kopietje: “Wij gaan de elite vervangen en verslaan”, ronkt het op hun website, waarbij ik gelijk in verwarring raak: ze willen de elite vervangen, om vervolgens de mensen die net op dat pluche zijn gaan zitten in de pan te hakken? Hoezo dan? “Forum voor Democratie is de anti-emigratiepartij, lezen we daarnaast. Klinkt allemaal wel erg als meer, meer, meer PVV, gaap gaap dertien in een dozijn, dat kennen we nou wel, hoor ik u alweer denken.
  Maar er valt ook enorm veel te lachen bij het FvD. Zo is daar lijsttrekker Thierry Baudet, de zelfbenoemde Dichter des Vaderlands, die ons ernstige medische zorgen baart. De man oreert zodanig veel tegenstrijdige onzin dat we gewoonweg niet weten waar te beginnen. De man grossiert in pedante opgezwollen woorden, die hij volkomen random in zinnen aan elkaar plakt, waardoor het een fossiel soort van Nederlandse Taal lijkt. Een soort van middeleeuwse versie van een Bløf tekst, zammazegge. Alsof de man krampachtig met dure woorden wil bewijzen dat hij wel degelijk óók af en toe een boek leest. Ik voel dat u aan een voorbeeldje toe bent. Op 15 januari jl. sprak Baudet het FvD congres langdurig toe, en dit was zijn openingsalinea:

  “Je hoeft de metafysische stellingnames van het christendom niet te onderschrijven om de wederopstandingsgedachte als toonaangevend motief van onze beschaving te kunnen waarderen. Het idee dat iets dat ‘dood’ was, iets dat achter ons ligt, iets dat voorgoed voorbij was, opnieuw tot bloei kan komen, heeft heel veel voor ons betekend. Zo inspireerde het ons bijvoorbeeld aan het eind van de Middeleeuwen om de klassieke oudheid weer in onze cultuur te incorporeren – in de periode die we aanduiden als de renaissance.”

  Hoogst markant taalgebruik voor iemand die schaamteloos in de PVV-vijver loopt te vissen, want Henk en Ingrid (NSFL) waren na een halve zin als sprakeloos afgehaakt: veuls te moeilijke woorden met veuls te veul lettergrepen! Maar los daarvan heeft de man een obsessieve fetisj voor de Renaissance, want dat komt opvallend vaak terug. Een van zijn boeken heet “Oikofobie, de angst voor het eigene“, waarin Baudet zich zorgen maakt over de neiging van de Westerse mens om de eigen cultuur niet al te serieus te nemen. De Europese Eenwording ziet hij als een uiting daarvan, dus Nederland moet zich op z’n eigen tulpen-klompen-windmolen terugtrekken. Tjekt u in dat verband onderstaand partij filmpje, waarin de Tweede Kamer-kandidaten van FvD zich aan u voorstellen. In eerst instantie lijkt het op de openingsscène van de nieuwste film van New Kids uit Maaskantje, maar weldra komt de ware aap uit de mouw: FvD doet een serieuze poging om het hilarisch filmpje van Trots Op Nederland naar de kroon te steken.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  31/01/2017 - 12:48 12:48

  Ik weet niet, ik vind het toch wel een goed geproduceerd filmpje. Ik ben het er niet mee eens, maar ik zie wel hoe dit een doelgroep zou moeyen aanspreken.

  Alleen jammer dat er dan op het eind zo’n voorzitter met de Gooiste R van Nederland en taalgebruik dat de gemiddelde VVD’er niet kan betalen het slotwoord doet. Die hoogleraren enzo komen nog wel enigzins over als “ik ben slim, maar verder net als jij”. Maar alles aan die Baudet zelf schreeuwt gewoon elite. En dat is nou net het meest vieze woord van allemaal voor zijn doelgroep.

  Monade
  01/02/2017 - 19:53 19:53

  [Kan. Niet Stoppen. Met. Gniffelen.]

  Bart “Geenpeil” Nijman aka ”Van Rossem” schreef vandaag op -edet- een juichstukje over Baudet die een parlementaire enquête wil over de invoering van de euro.

  “Voor de linksige meelezers & overige Baudetofoben die meteen bwaarghlblajamaarbaudet beginnen te bokken: ook de erkende PvdA-ideoloog René Cuperus is in De Volkskrant duidelijk over de manier waarop de euro is ingevoerd

  Argumentum ad verecundiam. Het blijft een op emoties gebaseerd kulargument waar we 17 jaar na dato helemaal niks aan hebben. Met je erkend PvdA-ideoloog.

  En dan (hopelijk in zijn geheel) Baudet’s bizarre speech vol wollige slappe argumenten, die zó in de WakkerPedia kan, ware het niet dat die over de PVV gaat. Focus focus focus.

  En tot slot:
  “Update: Jamm€rd€bamm€r. De PvdA mopperde wat over DE TOON van Thierry’s inbreng, en de minister is resoluut: Enquête naar invoering euro komt er niet”

  Wat verwacht je dan, Nijman? Gast. Wat denk je voor elkaar te gaan krijgen met je Geenpeil, als je zo overduidelijk politiek naïef bent?

  Jullie van de redactie zijn vriendjes met die Nijman, hé? Mail hem maar dat een linksige erkend IT-er hem sterk aanraadt om vooral door te gaan met die stemkastjes voor zijn Geenpeil-leden. Dan kan hij zich tenminste verschuilen achter een Ich habe es nicht gewusst.

  / Weet je wie het ook niet wist?

  Ome Mc
  Lid
  Antwoord aan  Monade
  05/02/2017 - 16:12 16:12

  Sowieso, als GeenStijl de PvdA ergens bijhaalt dan weet je aan welke kant van de ideologische draaimolen ze op dat moment beland waren.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN