More

  RECENTE POSTS

  RC’s retegeile stemmen om van weg te drijven

  Bepaalde mannen hebben een stem die bijzonder prettig voor de oren is. Hun stem is dan als hoorbaar fluweel of kaviaar of zo. Ze hebben gewoon een timbre waar je van wegdrijft als vrouw. Als man ook trouwens, naar verluid, maar dan hoor je er een hashtag en het woord nohomo achter te zetten. Bij dat soort retegeile stemmen kun je gewoon je ogen sluiten en wegdromen…

  Hier is een lijstje van stemmen van acteurs die onze oren graag horen, of ze nou “Turn to page 394.” of “Go the fuck to sleep!” zeggen. Heerlijk.

  1 Alan Rickman

  Wijlen eindbaas Alan Rickman was bedeeld met een zeer lage stem die hij briljant in wist te zetten als verschillende baddies. In Dogma speelde hij the Metatron, geheel terecht de stem van god. Zijn trage manier van spreken gaf ons kippenvel. Luister hier naar Rickman die een gedicht van Shakespeare voorleest, omg…

  2 Anthony Hopkins

  De fluweelzachte stem van Anthony Hopkins is nog steeds een genot voor het oor. Hij is dan ook in verschillende films de narrator geweest, zoals in The Grinch. Hier kun je luisteren naar The Love Song of J. Alfred Frufrock, voorgelezen door Hopkins… Mmm.

  3 Jeremy Irons

  Net als Alan Rickman weet Jeremy Irons altijd zijn stem in te zetten om een krachtig karakter tot leven te wekken, naar wie we graag luisteren, wat hij ook zegt. Als Scar in the Lion king is hij geniaal en Be Prepared is dan ook nog steeds een geliefde bad-guy-song.

  4 Morgan Freeman

  Van Morgan Freeman word je gewoon kalm, het maakt niet uit wat hij vertelt. Er gaat een bepaalde rust van zijn warme stem uit en je herkent hem dan ook altijd direct. Morgan heeft zelfs een verklaring voor de kracht van zijn stem. En tips! Klik daarvoor hier.

  5 Matthew McConaughey

  Deze acteur is bekend om zijn Texaanse accent, maar zijn stem is de laatste jaren steeds lager geworden. Ook hij kan soms heerlijk langzaam spreken en je daarmee bijna in slaap laten sukkelen. Zzzzz…

  6 Samuel L. Jackson

  Als hij niet schreeuwt over motherfucking slangen in een motherfucking vliegtuig, is de stem van Sam Jackson erg fijn om te horen. Hij kan heel melodieus en gevarieerd praten en dat is gewoon lekker. Luister hier naar een verhaaltje voor het slapen gaan, voorgelezen door Jackson.

  7 James Earl Jones

  Deze behoeft geen uitleg natuurlijk. Pak de handdoek er maar vast bij, want James Earl Jones heeft niet alleen een van de meest herkenbare stemmen ter wereld, maar ook een van de lekkerste. Ook hier is het timbre als kaviaar voor je oren. Zijn rol als Darth Vader doet zijn stem niet bepaald eer aan, maar in Coming to America en the Lion King komt zijn stem helemaal tot zijn recht.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  22/04/2017 - 13:44 13:44

  Vergeet deze rol niet van Irons: https://www.youtube.com/watch?v=37FmNDx8eS4

  palingfluisteraar
  22/04/2017 - 13:59 13:59
  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  22/04/2017 - 18:42 18:42

  How about sir David Attenborough: https://www.youtube.com/watch?v=dCeHQfCjgJM

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN