More

  RECENTE POSTS

  RCLNM: Infected-19

  Steen en zijn mannen zijn weer terug! Afgelopen week verscheen het beste album van het jaar: Infected-19. Een paar maanden binnen met halve liters van de Jumbo en een voorraadje van de apotheek heeft ze goed gedaan.

  20 Tracks, enkel bangers en louter hoogtepunten. Het is zo ongelofelijk goed, in de eerste vijf tracks zitten al zeker 14 zinnen die je op je rug wilt laten tatoeëren. Steen levert keihard en vol overtuiging, de creativiteit van Steff is verbazend en EZG is van zo’n absurd hoog niveau dat zelf Rutger Bregman er van gaat slissen. Tel daarbij een handvol nieuwe talenten op en er staat een compleet album dat op alle fronten overdonderend is.

  De jonge opiniemakers schuwen de moeilijke onderwerpen niet. Besmettelijke ziektes zijn uiteraard een kolfje naar de hand binnen dit label. Er wordt op bevlogen wijze gefundeerde kritiek geleverd op hoe de maatschappij reageert op de pandemie alsmede persoonlijke problemen als gevolg daarvan. In het openingsnummer al wordt ter discussie gesteld of de verhouding tussen besmettingen via aerosolen of contact juist wordt weergegeven in de nieuwsvoorziening. Op een manier die ook de jeugd aanspreekt en motiveert tot maatschappelijke betrokkenheid. Dan ben je gewoon een hele, hele grote. Verschillende medicatie passeert de revue in een open brainstorm over behandelmethodes. De heren weten het ook niet precies en geven aan open te staan voor onderzoek en experimenten.

  Toch is het niet alleen maar wetenschappelijk en analytisch. De beladen sfeer na de eerste tracks wordt gerelativeerd met een klassieke vrolijke zomerhit. Want dat kunnen deze knapen ook al.

  Na de break is het tijd voor een stuk introspectie. Op een eerlijke en open manier komt de binnenwereld van het lockdownslachtoffer ter sprake. Afstand en nabijheid, in onmin leven met emoties van somberheid en de duale realiteit van het oordeel. Thematiek om je vingers en je sleutelpunt bij af te likken. En gelukkig krijgt die lelijke inteeltkop van jebroer ook nog een paar tikken.

  Het enige intelligente aan de lockdown. Infected-19.

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Klaas
  Klaas
  Gast
  07/07/2020 - 05:59 05:59

  Ik had toch graag wat citaten gelezen, zodat ik zonder al die tracks door te worstelen wat meer inzicht kreeg in de persoonlijke problematiek van het lockdownslachtoffer. Suicidale neigingen door het maandenlang niet naar dansles bij Willem Engel mogen? De opspelende aerolosolenfobie? Je nertsje preventief moeten ruimen?

  Laatst bewerkt op 3 jaren geleden door Klaas

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN