More

  RECENTE POSTS

  Hollandse Hits Maandag – Mira Soeteman – Vrij met mij

  Een hartelijke goedemorgen vanuit de Retebunker te 010. Maandag, dus we gaan weer een maandagzanger in het zonnetje zetten, gelukkig hebben we deze week een echt pareltje weten te strikken, te weten Mira Soeteman, 21 lentes jong en naast zangeres tevens plastisch chirurg.

  Ze heeft haar jaarclubje van de studie medicijnen opgetrommeld om haar clip extra cachet te geven, de clip van haar debuutsingle “vrij met mij”, wat een heel gelaagde inkijk is in hoe in een intersectionele maatschappij als de onze fysiek contact een hernieuwde waardering heeft gekregen in tijden van corona.

  U kent Mira Soeteman wellicht als geïnterviewde in een bekend mannenblad (hier het interview), of als relatiecoach op TV, ze heeft in de Quote 500 gestaan en kan ondanks een pestverleden wèl zonder pakjes koken. Als plastisch chirurg heeft ze zich toegelegd op het gezicht en het valt wellicht de oplettende kijker op dat haar hele jaarclub ondanks de leeftijd en zware functies eigenlijk als frisse jonge gezonde natuurlijke mensen overkomen, dat is natuurlijk te danken aan Mira’s kwaliteiten. Leuk om te vermelden is dat ze er een van de vrije school is, wat natuurlijk goed te merken is omdat Mira een vrijgevochten geest is die zich het juk van de toonladder heeft afgeworpen, want ze laat zich niet binden door beknellende concepten als notenbalken en ritme.

  “Geen uil van Minerva, want FvD is veel te weinig intersectioneel voor Mira’s beroepsgroep.”

  Naast hun belangeloze deelname aan de clip van deze kneiter van een hit is ze tijdens de opname van de clip ze ook bezig geweest om met haar filantropische vriendenclub ballonnen op te blazen voor zieke kindjes in het Emma Kinderziekenhuis te Rotterdam. U kijkt naar de maecenae van de maasvlakte.

  Wellicht denkt u nu dat het een wat weinig divers clubje is, maar vrijwel alle donkere jaarclubleden lieten weten verstek te moeten laten gaan omdat ze vreesden voor hun beperkte ritmegevoel vergeleken bij Mira Soeteman. Speciale aandacht moet ook gegeven worden aan Eduard Schimmelpennick, patholoog anatoom bij de Universiteit van Amsterdam (UvA) die ondanks zijn zware strijd met kanker en daardoor lichamelijk uitputtende medicijnencocktail toch acte de présence wilde geven. Een echte doorzetter!

  prednisonhoofd.jpeg

  Mira vult de leemte die Sunny Bergman na haar racistische uitglijder heeft achtergelaten moeiteloos op, wellicht valt overigens op dat alleen Mira een glas wijn in de bevallige vingers heeft en de rest uit plastic bekers drinkt. Dat is natuurlijk omdat ze allemaal consignatiedienst hadden tijdens de opname en op ieder moment opgeroepen konden worden om levensreddend op te treden. U begrijpt, een hersenoperatie doet u niet met een borrel op en deze erudiete topkogels zorgen dan ook voor een beter Nederland.

  Door de coronacrisis en de toegenomen druk binnen haar beroepsgroep is het er wat minder van gekomen, maar Mira Soeteman schrijft ook indringende maatschappijkritische beschouwingen op haar blog, bijvoorbeeld hier over de ietwat kwijnende rol van de retorica bij jongeren in verhouding tot de voor hen veel toegankelijkere beeldcultuur of op een heel ander vlak, een indringende beschouwing over hoe, bezien vanuit haar ervaringen als plastisch chirurg, filters op social media een dempend effect hebben op de eigenwaarde van jongvolwassenen. Een aanrader!

  Het nummer is overigens een cover van Ruth Jacott, maar omdat Mira naadloos de gevoeligheden van deze tijden aanvoelt zijn als eerbetoon aan Ruth de lippen van alle aanwezigen extra cultureel passend aangezet. Mira Soeteman is de levende klankcanon, een voorpost ter behoud der Boreale Cultuur, zodat wij, de ware hardwerkende Nederlanders, nog lang van deze prachtige subsidieloze muziek mogen kunnen blijven genieten. Deze jonge vrouw zingt vanaf de linkse brandstapel als een moderne Jeanne d’Arc tegen de maatschappijverrotting van het cultuur-Marxisme. Kortom, een kneiter van een hit om je lippen bij af te vegen.

  4.6 10 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Prof.Dr.A.P.E.Pakkie
  Prof.Dr.A.P.E.Pakkie
  Gast
  06/07/2020 - 13:07 13:07

  Sunny Bergman die een racistische uitglijder heeft gemaakt ? Welnee joh, ze is gestruikeld over haar eigen schaamlippen. Voor de rest niks aan de hand.

  Bismarck
  06/07/2020 - 21:53 21:53

  <i>”Mira een vrijgevochten geest is die zich het juk van de toonladder heeft afgeworpen”</i>
  Had je niet even kunnen waarschuwen dat ik moest stofzuigen? Mijn shirt zit nu aan alle kanten onder het stof.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN