In samenwerking met Feestboek roept Retecool zijn lezertjes, die niet willen dat hun pikante foto’s op internet belanden, op om hun naaktfoto’s te delen. Ons nobele doel is om daarmee wraakporno tegengaan.

Het experimentele project zal zich in eerste instantie focussen op naaktfoto’s van je zus. Deelnemers dienen daarvoor één of meerdere naaktfoto’s van hun zus naar de redactie te mailen. Feestboek scant vervolgens de foto en maakt er een hash van, dat is een digitale “vingerafdruk” soort van. Als de ex van je zus dezelfde afbeelding vervolgens wil uploaden naar Facebook of Instagram wordt deze tegengehouden omdat de hash wordt herkend. Dit houdt dus in dat alle gevoelige afbeeldingen die er van je zus bestaan naar de RC redactie dienen te worden gemaild zodat er unieke hashes kunnen worden gemaakt van al deze afbeeldingen en dat zij als zodanig kunnen worden herkend. Uw redactie wil benadrukken dat de afbeeldingen die gebruikers van hun zus opsturen veilig in de redactiebunker zullen worden opgeslagen, en alleen voor zuiver wetenschappelijk doelen (SFW) zullen worden gebruikt.

Deze service is overigens alleen mogelijk omdat Feestboek (in tegenstelling tot bijv Whatsapp, ook van Feestboek) gelukkig geen end-to-end encryptie heeft. Bovendien impliceert deze actie dat die foto’s van je zus niet eerst door kwaadwilligen bewerkt moeten worden, want dan werkt dit natuurlijk niet meer. Daarnaast is deze techniek ook buitengewoon handig voor niet zo’n fijne regimes als bijv in Noord-Korea om te achterhalen wie een onwelwillend plaatje heeft gepost. En je zou tot slot haast zeggen dat als je geen naaktfoto’s van je zus op internet verspreid willen zien JE BETER GEWOON GEEN NAAKTFOTO’S VAN JE ZUS KAN MAKEN!

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ds. Ploppo
Redacteur
09/11/2017 - 12:41 12:41

Mijn zuster is zo groot, dat de hash waarschijnlijk niet eens op een a4tje past…

Verder juich ik de actie uiteraard toe, maar pleit wel voor Goldmember toegang tot het archief. Zie ons Goldmembers als een soort raad-van-commissarissen, die toezicht moeten houden. Dat voorkomt misbruik van dit toch wel pikante materiaal.

Monade
Antwoord aan  Ds. Ploppo
09/11/2017 - 15:59 15:59

… en de goldmembers zijn geharde oogbleekgebruikers, dus dat scheelt.

MadDieu, drukt zijn snor
09/11/2017 - 15:46 15:46

Mijn zus -NSFW, niet geschikt om te werken- maakt zoveel plaatjes, dan heb ik er een dagtaak bij.

horrorneefje
Lid
09/11/2017 - 23:44 23:44

Wat zijn Glomdembers?

Bismarck
10/11/2017 - 10:36 10:36

Hé, is Jan(tje?) Smit stiekem ook een lezertje van Retecool?