More

  RECENTE POSTS

  RC Weekendintro: Mensen zuigen eigenlijk.

  Vrijdag. Je weet wel, die dag van de week waar je de hele week naar uit kijkt en je hoopt dat het niet al te druk is op het werk zodat je ondertussen een beetje kan gaan uitkijken naar de vrijmibo en het weekend. Dan moet het dus niet zo’n vrijdag als vandaag zijn. Hier in de redactiebunker stond het bier eigenlijk al koud. Reet was nog even in de stress wegens zijn recente contacten met Oekraïne en Meneer de Greef probeerde (nog steeds) wanhopig de bisonkit in de schakelaar van zijn capslocktoets te verwijderen, maar verder gebeurde er in het geheel niet zoveel. Nouja, ok, Meneer van Dale was wat Dickbutts op bladmuziek aan het tekenen, maar niets noemenswaardigs was er aan het gebeuren toen Bas Taart binnen kwam rennen met een Telex uit Frankrijk. Aanslag.

  De stemming sloeg behoorlijk om in de redactiebunker en binnen no-time werd er een live blog opgezet en terwijl Jake de wasmand alvast aan het klaarzetten was, kwam Bas alweer aan met een Fax uit Tunesië. Daarbovenop nog persberichten over een aanslag op een moskee in Koeweit. Dode toeristen (32) in Sousse, 25 doden in Koeweit. Serieus, Jake, één wasmand? En dan de VS. Want daar is het vandaag liefde, regenbogen en roze regelgeving: het homohuwelijk mag daar niet meer verboden worden. Obama tweet, temidden van het dood en verderf in de rest van de wereld: “Liefde overwint.”

  Maar ondertussen gaan Britse en Duitse toeristen dood in een hotel door wat we aannemen dat een aanslag is en niet gewoon een overtrokken scène uit Fawlty Towers. Een paar landen verderop slachten moslims moslims af omdat de éne moslim vindt dat de andere moslim niet het juiste smaakje moslim is. En volgens de telex van Bas heeft in Frankrijk een terrorist z’n baas onthoofd tijdens een aanslag op een gasfabriek waarbij verder alleen lichtgewonden vielen. Wait, wut? Terrorist? De man heeft met 2 explosies in een gasfabriek minder letsel veroorzaakt dan ondergetekende op een gemiddelde zondagmiddag voor elkaar krijgt door doedelzak te gaan spelen in het centrum van Staphorst. Het gaat hier niet over een IS-terrorist. Het gaat hier op z’n best over de niveau 2 MBO-stagiair van een IS-terrorist die z’n stage niet gaat halen. “Luister, Jalil, ik weet dat je je best doet maar je had voor deze stage één competentie waar je aan ging werken: resultaatgerichtheid. Hoe vind je zelf dat dat is gegaan?”

  Al met al is het toch een treurige dag en het zou niet volstaan om een pots als deze af te sluiten met een vrolijk weekendmuziekje. Want ondanks het goede nieuws uit de VS toont een dag als vandaag toch wel aan dat mensen eigenlijk gewoon zuigen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hoofdmeester
  26/06/2015 - 21:24 21:24

  Als je nu pas concludeert dat ‘de mens’ niet deugt, dan heb je de afgelopen decennia in een wel hele diepe coma gelegen.

  cspr
  Lid
  Antwoord aan  Hoofdmeester
  26/06/2015 - 21:26 21:26

  Hoofdmeester bevestigt.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  26/06/2015 - 21:45 21:45

  Mensen zouden wat minder moeten zuigen en wat meer moeten slikken…

  Bert
  Bert
  Lid
  26/06/2015 - 22:18 22:18

  Mensen zijn zo asociaal en diep treurig kut dat het eens tijd wordt dat Poetin zijn vingers op de knoppen legt en verschiet door een niesbui.

  wout
  wout
  27/06/2015 - 00:22 00:22

  Ok, we suck, but you blow.

  Nick Name, in principe pro
  27/06/2015 - 10:03 10:03

  Hear, hear, Tox …

  Weirdoinventor
  Lid
  28/06/2015 - 13:08 13:08

  Ach, “Life’s a bitch and then you die” kan ook verwoord worden als “Don’t worry be happy”. Voorlopig bestaan we nog, dus zo slecht kan het niet gaan.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN