More

  RECENTE POSTS

  Zwarte Piet ging uit fietsen

  Zwarte Piet ging uit fietsen, klapt z’n band. Pech, kutverhaal, wel lekker kort. Dan moet je lopen, dat snappen we allemaal. In Amsterdam smijt je dan de fiets ook maar meteen ergens tegen een brug, want voor minder geld dan een nieuwe band koop je wel weer een gejatte fiets van een junk, maar in de wat minder randstedelijke gebieden van Nederland wil het wel eens economisch gezien qua financieel geld voordeliger zijn om inderdaad gewoon te gaan lopen.En als je dan in de regio van, we weten niet waar dus we gokken maar wat, Lutjebroek aan het fietsen was dan kan het even duren voor je een dorpje hebt gevonden.

  Volgens het liedje over die Zwarte Piet, die dus een klapband had, gaat hij naar de smid. Lekker oud liedje, komt nog van voor de oorlog. Een kind in de huidige tijd heeft geen idee waar het icoontje voor het opslaan van een bestand vandaan komt, laat staan ooit een smid gezien. En mocht dat toch wel het geval zijn dan zit dat kind zich nu af te vragen wat een smid met een achterband te maken heeft. Nou, gewoon, niets. De smid was de eerste ondernemer die die Piet tegenkwam en Piet is geen fietsenreparateur. De smid kan blijkbaar ook toveren. In vers 1, wat toch al zeker 7 regels (als je ze heel kort houdt) geleden is werd nog geconstateerd dat het hier om een KLAPBAND ging.

  Sterker nog – volgens Piet (die we hier duidelijk niet als de fietstechnisch expert kunnen aanduiden, maar we mogen toch aannemen dat hij van pepernoten kaas gegeten heeft) zit er een fucking PEPERNOOT in die band. Da’s weer eens wat anders dan een stukje glas van de molotovcocktail die de Freedom Riders richting hem aan het gooien waren waardoor hij voor z’n leven moest fietsen. Maar daar heeft de smid geen enkele moeite mee: Hij plakt gewoon de band, met een klapgat ter grootte van een pepernoot. Nou, Piet blij, want dan kan hij door heel Nederland fietsen. De gek. Heeft zeker nog nooit van de trein gehoord. Wacht even, er wordt aan de deur geklopt. Ja, de bel doet het niet. Mongool, gaat eerst hard staan bonken en daarna van die bescheiden klopjes. Het is nog een neger ook, noemt me meteen m’n vriend en heeft goede bedoelingen. Zijn ze de 401-scams nou ook offline aan het doen? Niet te geloven zeg, probeer het bij een ander maar. Doei en succes met die wind he?

  Die waait ook behoorlijk hard door de 2 bomen die de stormen van eerder dit jaar overleefd hebben en verder nog een windorgel of 14. De maan er doorheen zien schijnen gaat hem dus ook niet worden vandaag, met al die bewolking. Jammer. Moeten we de beroerde instagramfoto’s van pakjesavond beperken tot foto’s van de cadeautjes. Die vent die in dit weer met een paard op het dak staat uit te sloven valt er dan toch niet op te zien. Nou, iedereen gedichtjes klaar? Laatste pakje nog even met alufolie gedaan omdat het pakpapier op was? Fijne pakjesavond, en zing nog een liedje tot besluit. Welke moet u zelf maar uitzoeken, want uw redacteur probeerde een aardige niet-traditionele te vinden en is nu met breinaalden in zijn oor onderweg naar het ziekenhuis.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  ikwasinharen.nl
  Lid
  05/12/2015 - 22:47 22:47

  Ze zullen wel gestrooid hebben tegen de gladheid.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  06/12/2015 - 11:14 11:14

  Ik vind het toch altijd weer treffend hoe je de hele Top 2000 weet samen te vatten.

  grotesnor
  06/12/2015 - 19:34 19:34

  Grappig stukkie. Beetje lang maar dat overleven we wel. Toch nog even dit: dat Piet met zijn klapband naar de smid gaat is helegaar niet zo vreemd. In den tijd dat de vélocipède zijn intrede deed was de smid de enige die iets met metaal en techniek kon. Net als de blikopener en het blik werd de fietsreparateur later uitgevonden dan de fiets.

  Bismarck
  06/12/2015 - 22:29 22:29

  Smeden waren wel de eerste fietsenmakers (voor er lui zich gingen specialiseren in het maken en verkopen van fietsen).

  wout
  wout
  07/12/2015 - 15:28 15:28

  In den tijd dat de vélocipède zijn intrede deed kon zo’n slaaf als Zwarte Piet er helegaar geeneen betalen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN