More

  RECENTE POSTS

  RC Testlab: hagelslag witte chocolade

  Hagelslag heerst. Het is briljant: kleine korreltjes chocola voor op je brood, beschuit of, geleerd van oma, over een mok vanille-ijs. Wat is er lekkerder dan een Marcootje doen (veel teveel hagelslag op brood of beschuit) en daarna je bord aflikken! Hagelslag is gewoon een geniale Nederlandse uitvinding. Het komt over het algemeen in melk en puur, maar er zijn ook luxere varianten met koffiesmaak of extra puur. Maar wacht! Er is nu ook witte hagelslag! TESTEN!

  Hagelslag is al heel lang, zo’n veertienmiljoen jaar, onderhevig aan hypes. Dan heb je een verpakking hagelslag, maar dan met iets als diertjes of Minions (of wat er dan ook maar hip is) erin. Die units zijn van witte chocolade gemaakt.

  hagelslag

  Wit

  Waarom dan nu pas witte chocoladehagel? Weet jij ‘t, weet ik ‘t. (Het kan ook zijn dat we gewoon nooit zo goed in het schap hebben gekeken…) Zwart-witte hagelslag bestaat wel al veel langer, maar dit is toch wat anders. Die hageltjes zijn wit-wit, zoals je ziet, niet witte-chocoladewit, wat eerder een beetje gelig is.

  In elk geval zagen we gisteren opeens witte chocoladehagelslag en die is mee de bunker in gekomen. We gaan er nu een boterham mee beleggen… Het betreft een boterham in de variant tijger bruin, besmeerd met een dun laagje Blue Band Goede Start. Boter is altijd goed.

  Testlab

  Time for testing. Okay, de eerste hap is mild verrassend. Je verwacht meer crunch, zoals bij reguliere hagelslag, maar de witte hageltjes zijn wat zachter van structuur. De smaak is niet overdreven witte chocola, zoals bijvoorbeeld bij Oreo’s White Choc (een aanrader trouwens, maar kijk uit, want die zijn enorm verslavend!). Ook lijken de hagels iets kleiner te zijn dan de bruine variant. Al met al is het geen tegenvallende ervaring. De volgende stap is natuurlijk een beschuitje, maar dat komt een andere keer. Test de witte chocoladehagelslag zelf en zet je bevindingen gerust in de comments.

  1 1 stem
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Frodooh
  Lid
  23/05/2017 - 15:23 15:23

  In Denemarken doen ze gewoon een plak chocolade op brood.
  http://www.retecool.com/wp-content/uploads/2017/05/Screen-Shot-2017-05-23-at-15.22.13.png

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN