Om de bewoners van de Groningse Vondelflat een hart onder de riem te steken gaan we vandaag in RC’s Terrible Bytes het oerhollandse recept voor Warm Eten maken. In deze verzorgingsflat, gerund door de gewetenloze zakkenvullende zorgmanager Berend Lugies, worden de arme oudjes verplicht hun maaltijden af te nemen van de firma Zinn, op straffe van een dwangsom van 500 euro per maaltijd.

WTF! Bejaardenaanklagende zorgbestuurder blijkt eerder met dikke afkoopsom vertrokken te zijn. Dat klinkt als een puike episode van de Netflix kneitert Better Call Saul! Na het bekijken van het weekmenu op de site van deze Zinn, hebben ook wij weining Zinn meer om te eten. Eindeloze varianten op aardappels vlees groenten, zoals vandaag waar er ondanks 35 graden een winterse Andijviestampot met uitgebakken spekjes en fucking mayonaise op het menu staat. The Horror! Zelf zou ik dan all the way gaan en er discodip overheen strooien, maar daar gaat het nu effe niet om. Sporadisch zien we ook wel juweeltjes zoals “Capucijners, ook vegetarisch verkrijgbaar”, met direct eronder “Geserveerd met uitgebakken spekjes, spekvet, augurken en zilveruitjes”. Het is alsof de culinaire klok hier al 100 jaar stil heeft gestaan. En dat nadat deze hardwerkende onbaatzuchtige babyboom generatie dit land heeft helpen opbouwen na de oorlog!!! Is dit hun stank voor dank?!? Ik dacht het niet, lieve Vretecoollezertjes, ik dacht het niet! Dus genoeg geklaag! Handen uit de mouwen, want we gaan vandaag zelf Warm Eten bereiden The Zinn Way!! Daartoe schaffen we ons in de low cost-supermarkt eerst een hoeveelheid Eten aan. Dat kan van alles zijn, zolang het maar eetbaar is, en vooral goedkoop, dus check de aanbiedingen. Reken ongeveer 1 kilo per persoon. Of wat minder. Of meer. Kijk maar. Eenmaal thuis gaan we dat eten -u raadt het al- warm maken, en dat doen we door het aangeschafte eten in de magnetron te stoppen. Zekerheidshalve raden wij aan dat een minuut of 60 op vol vermogen te doen zodat eventueel aanwezige salmonella 100% is afgefakkeld. In de magnetron kan je eten namelijk nooit aanbranden, hoogstens raakt het een beetje te ver gekookt. Het Warm Eten kan vervolgens worden opgediend, maar pas op! Het kan een beetje heet zijn. Qua wijntip bevelen we bij Warm Eten een drie liter kartonnen pak van J.P. Chenet aan, die meermalen in de prijzen is gevallen in internationale smaaktesten. Dat was trouwens dan wel voor de verpakking en niet voor de inhoud, maar daar gaat het nu effe niet om.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bismarck
22/06/2017 - 16:23 16:23

Tja, Zinn zal waarschijnlijk ook de schoonmaak en ouderenzorg doen en in hun contract een korting hebben geboden in ruil voor exclusieve maaltijdverzorging. Dus dan is het niet de bedoeling dat de oudjes ergens anders eten van gaan betrekken, anders gaat de deal niet door en dan moeten de ouwetjes ook meer dokken voor hun all inclusive resort.

Bismarck
Antwoord aan  Bismarck
22/06/2017 - 18:01 18:01

Vervang oudjes desgewenst door babyboomers voor meer overtuigingskracht 😉

Hangmat
Hangmat
Gast
22/06/2017 - 17:47 17:47

De meeste oudjes lusten alleen eten van 100 jaar oud!! Macaroni met ham/ kaas en ketchup wordt al als nieuwlichterij beschouwd. Dat er nu sprake zou zijn van hippe bejaarden die quinoa willen knagen lijkt mij dan ook typisch NEPnieuws, gefabriceerd door de Russen om onze staatssecretaris in en slecht daglicht te stellen!!!!