More

  RECENTE POSTS

  RC Poll: Gaan de Britten Voor of Tegen de Brexit stemmen

  Er is gisteren weer een nieuw hoofdstuk aan het Brexit-circus toegevoegd: Het lagerhuis heeft besloten dat de Britten 12 december naar de stembus mogen om een nieuw parlement te kiezen.

  Dat is slechts de derde keer in vier jaar dat onze favoriete eilandbewoners een nieuw parlement mogen kiezen. Aan de andere kant is het wel de eerste keer in honderd jaar dat de Britten in december de gang naar de stembus mogen maken. Maar goed, boeien, er gaat dus weer een nieuw parlement gekozen worden, want deze Brexit-soap blijft zich maar voortslepen. En gelukkig maar, want het betekent ook dat de Brexit-memes blijven zich opstapelen!

  Boris Johnson denkt namelijk dat deze verkiezingen het uitgelezen moment zijn voor het Britse volk om nu dan toch echt voor eens en altijd duidelijk te maken dat ze een Brexit willen, want het is tijd om “het land te verenigen en de brexit gedaan te krijgen“. Jeremy Corbin, van de Labour Party, denkt echter dat de Britten deze verkiezingen juist zullen aangrijpen om hun ongenoegen over de Brexit uit te spreken: “een unieke kans om ons land te veranderen en klaar te stomen voor de volgende generatie“. Hij gaat er dan ook van uit dat zijn partij een ruime overwinning zal behalen op 12 december.

  The gift that keeps on giving

  De komende vijf weken gaat er dus weer volop campagne gevoerd worden door zowel de Conservative Party als de Labour Party. En dat gaat best spannend worden. Corbyn ligt niet heel lekker bij de Labour Party, maar ook Johnson heeft een probleem en wel in de gedaante van Nigel Farage, die met zijn Brexit Party elke kans zal aangrijpen om Boris Johnson te vertellen dat hij keer op keer zijn Brexit deadlines niet haalt.

  Dat brengt ons op de Poll van de Dag: Gaan de Britten voor of tegen de Brexit stemmen? Wat denken jullie? Hieronder kan je stemmen en je immer ongenuanceerde meningen kan je kwijt in de reacties hieronder.

  Gaan de Britten voor of tegen de Brexit stemmen?

  Bekijk het stemresultaat

  Laden ... Laden ...
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  15 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  15 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  30/10/2019 - 11:30 11:30

  Het stemmen wordt een verkapt referendum zonder keuze: Wilt u een Brexit (nee!) en Jeremy Corbyn als PM (nee!).
  Kortom, de VKase politiek blijft vastzitten in haar eigen wurggreep.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  30/10/2019 - 11:37 11:37

  De enige optie is dat Corbyn optieft en ze daar nog zo’n dekzwabber voor zoeken als de conservatieven

  Skyclad
  Skyclad
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  30/10/2019 - 17:34 17:34

  Het probleem daarmee is dat Corbyn Brexit wil. Alleen de SNP en Lib Dems willen geen Brexit en willen daarom een nieuw referendum, en door het systeem wat ze in de UK hanteren is het vrijwel onmogelijk voor de Lib Dems om genoeg zetels te halen om zelf een regering te vormen, zelfs als alle kleine partijen ze zouden steunen. De Tories en Labour zullen elk toch weer tussen de 30 en 50 procent van de zetels halen, en een nieuw referendum over Brexit willen Corbyn en de Tories niet.

  DaStef
  DaStef
  Gast
  30/10/2019 - 11:54 11:54

  Dat is sterk afhankelijk van de campagne en hoe duidelijk de standpunten liggen, ook Corbyn is geen echte remainer

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  30/10/2019 - 12:05 12:05

  De Britten krijgen geen eerlijke keuze om te maken.
  Als Labour echt een duidelijk en goed gefundeerd anti-Brexit standpunt zou hebben (“Brexit is puur een truc om de upperclass te beschermen tegen regels uit Brussel” ofzo…) dan was er nog wel wat te kiezen.

  De Britse onderklasse laat zich makkelijk manipuleren en met de hulp van de machtige boulevard pers zal het Brexit kamp het niet lastig krijgen. Campagneslogans als “Brussel dumpt al zijn immigranten bij ons” vinden gretig aftrek; zeker als niemand er gefundeerd tegenin gaat

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  30/10/2019 - 13:28 13:28

  Fish & chips, omdat ik het echt niet durf te zeggen. Ik heb redelijk wat vrienden in het VK, maar die zitten gezellig met elkaar in de social bubble en zijn allemaal fanatiek Bremainer, ik heb totaal geen contact met Brexiteers, de polarisatie daar begint ook bizarre vormen aan te nemen, het is echt een “if you’re not with us, you’re against us” mentaliteit, dus je krijgt amper normaal contact met iemand die pro Brexit is.

  Meneer van Dale
  Beheerder
  30/10/2019 - 15:22 15:22

  Het zal de bankneger allemaal een zorg zijn.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  30/10/2019 - 16:27 16:27

  Wat maar weer bewijst dat de hele dag ORDER!! ORDER!! op den duur ook slaapverwekkend wordt.

  Bismarck
  Antwoord aan  Meneer van Dale
  30/10/2019 - 22:15 22:15
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  30/10/2019 - 16:04 16:04
  Bismarck
  30/10/2019 - 22:10 22:10

  Ik mis de optie: Oh, komt er een referendum dan?

  N=1
  N=1
  Lid
  31/10/2019 - 09:16 09:16

  “in juni 2016 koos 52 procent van de opgekomen kiezers voor een optie die niet bestond, namelijk: alle voordelen van het EU-lidmaatschap zonder de verplichtingen.” schrijft Joris Luyendijk in een van zijn artikelen. Als je 52 procent al als meerderheid wil duiden, en niet als een uiting van een diep verdeelde natie, dan is die meerderheid nog te betwijfelen gezien de eenzijdigheid van de informatieverstrekking of rechtstreekse desinformatie op basis waarvan is gestemd. (Kudo’s voor beroepsquerulant Farage die het populistische angst-orgel virtuoos weet te bespelen en als een duveltje uit een doosje telkens weer te voorschijn springt als de doos van Pandora mogelijk weer gesloten dreigt te worden.)

  De huidige stand van zaken is als een jarenlang durend kruisverhoor bij een onschuldige verdachte: hij bekent maar om van het gezeik af te zijn; alles lijkt aantrekkelijker dan de status quo van het hier en nu. De shitshow in slow motion die zich vervolgens gaat ontvouwen? Daar heeft niemand echt een script van. Na 75 jaar vrede in Europa wanen we ons veilig en is democratie net als vaccineren (want he, wie is er nou laatst nog doodgegaan aan mazelen?) een optie geworden. De Brexiteers streven een splendid isolation na; door de elite een vooruitzicht voor vrijhandel en het vestigen van een ‘Singapore aan de Noordzee’, voor Joe Average waarschijnlijk een ruwe wakeup call als hij zich realiseert dat het romantische beeld van the old empire waarop hij heeft gestemd, niet meer bestaat. In de door Thatcher/Reagan ingezette weg naar het hyperkapitalisme rest hem wellicht slechts -wederom- de rol van Tiny Tim of Oliver Twist, die een rad voor ogen is gedraaid door de koppen van de tabloids die – niet geheel toevallig – de taal spreken van hun eigenaren.

  Interessant stukje wereldgeschiedenis waar we op dit moment getuige van zijn. *kijkt ondertussen ook naar het Oosten*

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  N=1
  31/10/2019 - 12:58 12:58

  Exact! Zonder Rupert Murdoch zou de wereld er een stuk beter voor staan. (en als er ooit nog eens een link tussen Murdoch en Poetin aangetoond wordt zou me dat niet eens verbazen. )

  Maar een deel van het probleem is het zwakke smoel dat de EU zelf toont. Mensen als van Rompuy en Juncker (zwaait!..) spreken het gewone volk absoluut niet aan. Ook voor thema’s als het afschaffen van de zomertijd laat je niemand enthousiast met een EU-vlag zwaaien. De oorzaak daarvan ligt weer bij nationale regeringen die bang zijn macht uit handen te geven en verder maar graag de schuld van impopulaire maatregelen op de EU schuiven.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN