Mooi hoor, zo’n vrachtwagen met honderd miljoen miljard pk’s, maar uiteindelijk ziet het ding er uit als elke andere generieke vrachtwagen.

Vroeg was niet alles beter, maar auto’s en vrachtwagens wel. Dat is gewoon een feit. Neem bijvoorbeeld de streamliner van Labatt’s brouwerij uit Londen, Ontario, Canada. Deze onwaarschijnlijk mooie combinatie van een trekker en oplegger heeft van 1936 tot 1955 kratjes Labatt bier rondgebracht. Dat het ding absoluut onhandig was en veel te weinig kratjes bier voor het formaat vrachtwagen kon vervoeren was destijds blijkbaar geen issue. En dat heerst, want anders hadden ze niet met dit schitterende apparaat rondgereden. De vrachtwagen heeft in 1939 zelfs de “Best Design” award gewonnen tijdens de Wereldtentoonstelling in New York.

Check hier een redelijk uitgebreid artikel over deze door de rus Alexis de Sakhnoffsky ontworpen Labatt Streamliner, die speciaal voor Labatt’s Brewers is gebouwd. Hieronder 14 foto’s van Labatt vrachtwagens, inclusief deze gruwelijk hard heersende streamliner.

0d91fb61a19b206c7d39f03ee36b82c9OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAlabatt-truck-1j_labatts_whiteWT03beer4-1024x641labatts-3labatt5zHS4tlabatt_s_beer_delivery_truck_by_robby_robert-d8jxu4fzX7Rqlabatts_white_kegtrk

labatt6

Uiteraard is dit niet het enige mooie beeld op Retecool. In de categorie “Beeld” vind je alles van film tot fotografie, zolang het maar heerst (en dat doet het automagisch, want het staat op Retecool). Ons laten weten hoe gaaf je deze serie vindt kan op Twitter, en de boel sharen kan via Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties