Kennis waar je niets aan hebt, maar die je toch wilt weten. Daar gaat deze post over. Want zeg nou eerlijk. Waarom zou je willen weten hoeveel containers een in serie geproduceerde vrachtwagen kan trekken?

Boeit je toch eigenlijk helemaal geen ruk? Precies en toch wil je het weten, zeker na het lezen van deze post. Dus is men in Zweden aan de slag gegaan om te kijken hoeveel containers zo’n vrachtwagen kan trekken. Om het evenement wat kracht bij te zetten, laten ze deze vrachtwagen besturen door de sterkste man op aarde (hij ruikt zelfs sterk) Magnus Samuelsson.

Nu is de vrachtwagen in kwestie ook niet echt een lullig ding, want met 750pk wil dat best vooruit. Het maximale trekvermogen van deze Volvo is 150 ton, oftewel 150.000 kilo. De 40 containers die er achter zijn gehangen wegen bij elkaar 750 ton, oftewel 750.000 kilo. Gewoon 5 keer zo veel. Gaat het lukken? Check het hieronder. Scroll even door naar 3 minuten om al het marketinggemekker over een speciale versnellingsbak over te slaan. Dat interesseert ons geen hol, het gaat er om of het lukt.

En ook voor grote bijzondere voertuigen hebben wij een zwak hier op Retecool, zoals deze Citroën, of een onverwoestbare Oshkosh, maar het is niet altijd kick ass in je vrachtwagen. Meer voertuigen op Retecool? Volg ons dan op Twitter voor meer meer van dit, maar dat mag ook op Facebook. Alleen wel eerst even onze Facebookpagina liken graag.

Reaguur dan!

Je kunt als eerste reaguren

avatar
  Subscribe  
Laat weten wanneer