More

  RECENTE POSTS

  RC Photo: Uitstervende volken

  Hoewel we onze hoop gevestigd hebben op het spoedig uitsterven van domme mensen, zit de kans er dikker in dat allerhande inheemse volkeren over de wereldbol eerder het loodje gaan leggen.

  Kunnen we het prima Nederlandse zorgsysteem de schuld voor geven dat de Conimexmeute overleeft, of het ontbreken van degelijke zorg op voornoemde inheemse plaatsen. Kans is groter dat globalisering en technologie een dikke vinger in de pap heeft die deze volken bedreigt. Vanaf 26 september hangen in Maastricht 80 foto’s van dergelijke inheemse volkeren van de hand van Jimmy Nelson.

  Nelson maakte eerder Before They Pass Away, met een lening van Marcel Boekhoorn, waarvoor hij 3 jaar met een 50 jaar oud 4×5 inch camera rondtrok. Hier vertelt hij in een TED Talk over het maken van dat boek.

  De Brits-Nederlandse fotograaf neemt de bezoeker aan het Museum aan het Vrijthof mee op reis door z’n nieuwe boek, er is een app en er zijn interactieve 360 graden foto’s van de lokaties, alles is uit de kast gehaald. Maar bovenal zijn er enorm mooie foto’s te zien. En vlaai nadien.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Microsnot
  Microsnot
  Gast
  17/09/2019 - 18:37 18:37

  Als ik er zo uit zag/zo mijzaelf tentoon zou stellen,dan was ik 20 jaar geleden al als psychiatrisch patient bestempeld..

  hangmat
  hangmat
  Gast
  17/09/2019 - 22:56 22:56

  Een beetje uitgestorvene hangt de hele dag in de schaduw met een biertje en trekt alleen het volledige feestkostuum aan als de toeristen komen..

  Prof.Dr.A.P.E.Pakkie
  Prof.Dr.A.P.E.Pakkie
  Gast
  18/09/2019 - 07:00 07:00

  De professor vraagt zich af wat die zogenaamde beschaving van ons heeft gebracht. Als ik rond kijk op straat zie ik mensen vol met plakplaatjes en bevestigingspunten om de eigenaar aan de ketting te leggen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  18/09/2019 - 09:33 09:33

  Ook dat is Darwin. Massaal op klimaatontkenners stemmende Tokkies maken dat in evenwicht met de natuur levende volken uitsterven.
  Survival of the fittest betekent niet letterlijk de fitste.
  Hoewel het nog maar valt te bezien hoe de overlevingskansen liggen bij een echt wereldwijde catastrofe. De westerse maatschappij valt dan als een kaartenhuis in elkaar met massasterfte tot gevolg. Een autarkisch volk kan misschien gewoon verder bestaan door een paar honderd meter hoger op de berg te gaan wonen.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  23/09/2019 - 09:27 09:27

  Achm zo druk hoeven we ons ook weer niet te maken, want als we zo doorgaan, dan duurt het echt niet lang voordat we er collectief achteraan gaan. Sterker nog, ik heb het idee dat we al klaar zijn, het is alleen een kwestie van tijd. Een voordeel, ik betwijfel of wij de ellende nog mee gaan maken, met een beetje mazzel zijn we dan al lang en breed kapot.
  Ik negatief? welnee joh!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN