Precies 40 jaar geleden verscheen het beste muziek-album aller tijden, uiteraard het naamloze debuut van de Ramones. Een mijlpaal waar we natuurlijk even bij stil willen staan in de RCLNM.

Nadat het stomvervelende virtuoze pretentieuze muzikale gepriegel van de progrock-generatie (veegt schuim van mond) in de vroege jaren 70 steeds erger werd, cumulerend in extremen als een hele elpee kant gevuld met een drumsolo van 20 minuten, was de ultrakorte en -simpele back-to-basics-stijl van de Ramones in 1976 niet alleen een uiterst verfrissend, bijna buitenaards ander geluid, maar in de toenmalige tijdsgeest niets minder dan een paradigmashift, een change of religion. Anno 2016 zijn de Ramones zo mainstream geworden dat je bij de plaatselijke Hennis & Mauritz voor 15 euro een tshirtje van ze kan kopen. En het volledige eerste album van de Ramones in vintage Low Definition zwart-wit mono streamen doet u tenslotte hier!

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
grotesnor
10/09/2016 - 03:15 03:15

Maar het was dan weer wel gaaf om je laatste knaak in de jukebox te gooien en die drumsolo vijf keer achter elkaar af te laten spelen! Dat zal ze leren, die klootzakken. Moet je je kroeg maar niet the Rythm noemen. Mwoehahahahahaha!