More

  RECENTE POSTS

  RC Docu: TELL NO ONE (2019)

  De Katholieke kerk. Een beetje de Aldi diepvries saté onder de religieuze instellingen. Heel veel bruine drek, zelfs na omroeren en doorlopend misdaden tegen de menselijkheid.

  Voor deze documentaire gaan we naar Polen, waar die met crowdfunding opgezet is en onafhankelijk uitgevoerd is. Erin gaan misbruikslachtoffers de confrontatie aan met hun misbruikers. Het misbruik in de kerk is wijd bekend maar een publiek geheim en groot probleem is dat de kerk in Polen enorme invloed heeft op de overheid, zo ventileerde het hoofd van de regeringspartij vorige maand nog het standpunt van de kerk dat de LGBT beweging de Poolse staat bedreigt.

  Maar door deze docu die in 4 dagen al 14 miljoen views heeft gekregen (HOEVEEL?), lijkt het onderwerp de boel (politiek) open te trekken, zeker in de richting van de Europese verkiezingen die aanstaande zijn. Tot nu toe gaat nog steeds 40% van de Polen wekelijks naar de kerk, maar dat begint stucje bij beetje af te nemen. Nog steeds mijlenver achter bijvoorbeeld Nederland. Meer achtergrondinformatie hier, hier, hier, hier en hier en hieronder de beklemmende docu.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  15/05/2019 - 18:13 18:13

  De Poolse overheid heeft dezelfde mentaliteit als de Amerikaanse. Niet dat ze zo supergelovig zijn, maar puur uit het oogpunt van electoraat bij elkaar sprokkelen. Dus wordt de kerk geen strobreed in de weg gelegd in ruil voor onvoorwaardelijke steun van diezelfde kerk. En geen mooier stemvee als gelovigen. Die is het immers al aangeleerd om niet verder te kijken dan je neus lang is.

  Docu kijken gaat…

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN