More

  RECENTE POSTS

  R.I.P. 20.000 mijlen onder zee

  Een stukje jeugdsentiment naar demense toe is sinds vorige week niet meer. Het 900 ton wegende stalen eiland van de Scheveningse pier is namelijk naar een stuk troosteloos stukje haven in Vlaardingen gebracht om daar gesloopt te worden.

  Dat was voor fotograaf en avonturier Bas de Mos (check ook zijn andere foto’s) reden om naar de krochten van het stalen eiland af te dalen en daar met een aantal zaklampen en lange sluitertijden een enorme lading gigantisch heersende foto’s te schieten van de in 1991 al gesloten attractie “20.000 mijlen onder zee”.

  Niet geheel zonder risico overigens, want het eiland wordt niet voor niets afgebroken:

  I walked and climbed my way to the island. It was quite risky. The steel floors were rusted so badly that there were big holes with the sea directly underneath it

  Het resultaat van zijn bezoeken (Bas is een aantal keer terug geweest om meer foto’s te maken) is op zijn site en gedeeltelijk hier onder te zien. Hij hoopte nog 360 graden panoramafoto’s te maken van de attractie, maar dat is helaas niet meer gelukt. Wellicht is het een idee voor Bas om naar Vlaardingen af te reizen en daar de foto’s te schieten? Want met een beetje mazzel is het eiland nog niet afgebroken.

  Nautilus_10Nautilus_16Nautilus_17Nautilus_31Nautilus_33Nautilus_35Nautilus_37Nautilus_38Nautilus_55Nautilus_70

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN