More

  RECENTE POSTS

  Politie Zeeuws-Vlaanderen: “Mag de wet niet voor ons gelden? Ah, toe?”

  De politie heeft in Nederland het geweldsmonopolie (samen met het leger) en dat is een goed ding want agenten moeten af en toe geweld gebruiken tegen mensen in het kader van hun functie. Maar dat betekent uiteraard niet dat agenten in het wilde weg zomaar iedereen mogen wurgen of neerschieten.

  Er zijn dan ook regels die bepalen wanneer agenten geweld mogen toepassen en als dat gebeurt wordt er, gek genoeg, achteraf getoetst of dat volgens de regels gegaan is. Daar is de politie Zeeuws-Vlaanderen het niet mee eens en dus zijn die een petitie gestart want agenten die zich aan de regels moeten houden is CRIMINALISERING VAN DE POLITIE!!!!!14!!!

  Politie. Wellicht in Zeeuws-Vlaanderen

  Momenteel is een agent, die geweld moet gebruiken om onze samenleving veiliger te maken, zoals bijvoorbeeld iemand aanhouden, voor de wet gelijkgesteld aan een crimineel die geweld gebruikt.

  Aldus de petitie die wordt opgezet uit naam van Politie Zeeuws-Vlaanderen en momenteel door vele agenten wordt gedeeld. Zorgwekkend, gezien dit helemaal niet waar is. Laat dat even tot u doordringen: de parate kennis terzijde is het dus blijkbaar voor wetshandhavers massaal niet relevant om even te checken of een petitie uberhaupt overeenkomt met de tekst van de wet. We citeren even artikel 7 van de politiewet.

  De ambtenaar van politie die is aangesteld voor de uitvoering van de politietaak, is bevoegd in de rechtmatige uitoefening van zijn bediening geweld of vrijheidsbeperkende middelen te gebruiken, wanneer het daarmee beoogde doel dit, mede gelet op de aan het gebruik hiervan verbonden gevaren, rechtvaardigt en dat doel niet op een andere wijze kan worden bereikt. Aan het gebruik van geweld gaat zo mogelijk een waarschuwing vooraf.

  Boeven

  Maar wat wil de Politie Zeeuws-Vlaanderen dan? Een strafuitsluitingsgrond in het Wetboek van Strafrecht. Oftewel: of het overtreden van de wet even niet voor de politie kan gelden. Iedereen is natuurlijk gelijk, maar de politie Zeeuws-Vlaanderen is net even gelijker. Dat lijkt ons een uitermate slecht idee, Zeeuws-Vlaanderen. Niemand zit erop te wachten dat de politie een carte blanche krijgt om geweld te gebruiken of anderszins de wet te overtreden. Dat soort praktijken horen in Rusland of Noord-Korea thuis. Steek die petitie ergens waar je uniform een beetje gaat knellen en ga gewoon boeven vangen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  14/03/2016 - 21:26 21:26

  Mag Pirate kennis ook? Ken er eentje uit Somalië en die is nogal heilig volgens mij in de Pastafariaanse orde.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN