More

  RECENTE POSTS

  Ook U Wilt Alle Literatuur Kapotstampen

  Ik ben optometrist. Een nobel beroep, want je kunt mensen helpen. Ik hou van de persoonlijke aanpak. Dus ik vraag mensen altijd wat ze doen met hun ogen. Nou had ik laatst een vrouw in de stoel. Net toen ik haar druppels in de ogen wilde geven, vertelde ze dat ze neerlandicus is. Dat vulde mij met walging. Die ogen hadden dus de meest smerige literatuur ter wereld tot zich genomen: De Nederlandse. U dacht dat Nederlandse films vunzig waren? U wilt niet weten wat men bedoelt als men zegt “ik vond het boek beter”. De overspelige ransseks druipt tussen de pagina’s uit van Nederlands zogeheten Grote Schrijvers. En het lezen van die flodderboekies, want dat zijn het, beschadigt de ziel. Het veroorzaakt een scheuring in het denken. Niemand in het echte leven leeft zoals die boeken staat. Dus dan ga je denken dat de mensen die je slecht kent misschien wel zo zijn. Voor je het weet ontwikkelt je verpeste brein de meest schunnige en onmenselijke vooroordelen over de alles en iedereen die je ziet. Winkelpersoneel, obers, medici, ze lijken allemaal te veranderen in kwaadaardige figuren. Echt, literatuur is in deze zin nog gevaarlijker dan muziek.

  Ik voelde dat de neerlandica in de stoel me bekeek en zichzelf ervan overtuigde dat ook ik wel zo’n ranzig antisociaal persoon moest zijn, zoals in haar boekjes beschreven worden. Toen ik op merkte dat dat ze de drukinkt nog aan de vingertoppen had zitten, kreeg ik wroeging. Moest ik die ogen helpen die deze inktfiguur verder zouden gaan vervuilen met literaire bagger? Het liefst druppelde ik er nu datura in, opdat de ogen voorgoed leesblind zouden worden. Wie zichzelf moedwillig en voor altijd schaart in de categorie van de neerlandici, door zijn brein met literaire inktgedrochten te ontregelen, gooit zijn eigen glazen ogen in.

  tatoeagewalging

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Vilmer Ramone
  16/09/2014 - 13:26 13:26

  Mevrouw is een beetje blijven hangen, tegenwoordig is het gewoon TROS volk


  Vilmer Ramone
  16/09/2014 - 13:27 13:27

  en wat gaat er goedverdegoedver nou weer fout met die kutdbbcode! Reeheet doe dr wat an!

  Reet
  Beheerder
  16/09/2014 - 13:28 13:28

  gefixt, maar je kan gewoon uploaden hoor

  Vilmer Ramone
  16/09/2014 - 13:36 13:36

  tsss, uploaden is zoooo pre Alania!

  Vilmer Ramone
  16/09/2014 - 13:37 13:37

  tnx voor de fix btw, wat ging er fout? caps, spazies?

  Reet
  Beheerder
  16/09/2014 - 13:55 13:55

  ik denk caps

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  16/09/2014 - 14:11 14:11

  Iedereen wil wel eens maf doen. Dan zet je gekke hoed op als je op de derde dinsdag op stap gaat of je blondeert je haar.
  Morgen, overmorgen of volgend jaar kun je je weer een heel andere stijl aanmeten.

  Tattoos zijn echter blijvend, of in ieder geval zo bedoeld. Met mazzel kun je je moederverering van je 16de nog omzetten in de naam van je eerste liefje (Ma wordt dan Marieke of Marja) maar de mogelijkheden zijn beperkt.
  Kortom, iemand die een tattoo zet is vastberaden nooit meer te veranderen. Een nogal conservatieve gedachte.. Of hij of zij denkt gewoon helemaal niet over de dag van morgen na. Dat kan ook.

  Verder denk ik dat mensen met een IQ onder de 95 veel vaker een tattoo zetten dan de groep erboven, zoals ook religie bij IQs boven de 130 zeldzamer wordt.

  Maar om iemand bij voorbaat af te serveren vanwege zijn tattoo is bizar. Ik heb ook kennissen met tattoos, net zoals ik kennissen heb die gelovig zijn. Er is immers meer dat een mens vormt.

  Laten we hopen dat de Volkskrantmevrouw het stuk expres het stuk nogal gechargeerd neergezet heeft en dat ze in werkelijkheid een stuk genuanceerder is. En als het puur was om te trollen, dan is dat goed gelukt.

  Reet
  Beheerder
  16/09/2014 - 14:20 14:20

  Laten we daar maar even van uit gaan. Mijn beste vrienden hebben tatoeages. Ik niet één en moet er ook niet aan denken. Maar het gelinkte plaatje van Vilmer is wel tekenend (ba dum tss) denk ik.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  16/09/2014 - 14:48 14:48

  Verder is het nogal ongezond.

  Michael Jackson had zichzelf helemaal wit getatoeëerd (inclusief een tattoo van een kleinere neus op zijn te grote neus). En we weten allemaal hoe dat afgelopen is.

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  16/09/2014 - 15:37 15:37

  niks mis met tats. mits ze klein en smaakvol zijn en onder je (werk) kleding blijven. Heb er in een ver buitenland ook een kleintje laten zetten.. was toen belangrijk voor me.. al weer een tijdje geleden maar nog geen spijt van. Maar goed, ik heb dan ook een iq van 75

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN