More

  RECENTE POSTS

  Omapost

  Het internet heeft de oplossing voor alles! Heeft u ook zo’n teringhekel om op zondagmiddagen naar zo’n aftands bejaardenhuis vol stinkbejaarden te moeten om uw oude omaatje te bezoeken? Dan is er nu de online dienst van Omapost! “Vul het formulier in, betaal het bedrag, en de rest doen wij. Er wordt een willekeurige foto van je Instagram account gehaald, en deze sturen we op naar je oma!” Deze hi-tech startup… oh nee, au contraire! De techniek die achter deze website schuilgaat is juist haast vertederend ouderwets, of zeg maar gerust knullig. Niks creditcard of iDeal! Je betaalt ouderwets met een zelf op te zwengelen bankbetaling “o.v.v. de naam en woonplaats van je oma”, waarna er ergens aan een Groningse keukentafel iemand op basis van visual checking de binnengekomen mailtjes naast de bankafschriften houdt. Maar het wordt erger: deze facebook-foto is het snoeiharde bewijs dat aan diezelfde Groningse keukentafel iemand handmatig de Omapost van een adres voorziet, en terloops ook een personalized postzegel erop likt. En trouwens, even terugspoelen: Oma krijgt een “willekeurige foto van je instagram account”? Het kan niet anders of aan diezelfde keukentafel gaat iemand op een Windows95 PC je Instagram pagina openen om er een verantwoorde oma-vriendelijke keuze uit te maken?!?! Er zijn redactie-collega’s waarbij dat nimmer gaat lukken. “We zullen aan die 2,50 per kaartje niet zoveel verdienen.” Nee dat lijkt me op deze arbeidsintensieve manier ook niet. Om deze maandag een beetje gezellig te beginnen: plemp hieronder in de comments een foto waarvan je absoluut niet zou willen dat je oma ‘m onder ogen zou krijgen!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Frodooh
  Lid
  18/05/2015 - 10:28 10:28

  *bonk*bonk*bonk*

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  18/05/2015 - 10:39 10:39

  Dumpen word steeds leuker, nu stuur je hem of haar gewoon voor 250 een OmaPostje van jouw en je “nieuwe vriend/vriendin” :P.

  Frodooh
  Lid
  18/05/2015 - 11:14 11:14
  bijbalbij
  bijbalbij
  Gast
  18/05/2015 - 11:29 11:29

  Jullie hebben nog oma’s? Damn ik word oud te snel. ‘Hee wat hoor ik daar…de brievenbus. Ach wat leuk; iemand heeft me een kaartje gestuurd….’

  Xloph
  18/05/2015 - 17:59 17:59

  En over 40 jaar zijn er vast meer mensen die voor een klein bedrag data van de geïmplanteerde quantumchips van onze kleinkinderen, omzetten naar digitale data die naar een fysieke computer gestuurd kunnen worden, zodat wij dat dan weer kunnen bekijken.

  Dehnus Nörder
  Dehnus Nörder
  18/05/2015 - 20:22 20:22

  Ach ja weer een manier van goedkope euthenasie, oudjes fotos sturen waar de rest van de interwebs bleekmiddel voor in de ogen smeet.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN