Rond een uur of 3 ging mijn pieper met het faxnummer van onze referendumplanner. Na een fax met het nummer van vandaag terug te sturen kreeg ik 14 pagina’s met documentatie over strategisch stemmen. Of ik daar wat mee kon en er een stukje over kon schrijven. Nou kan ik het mezelf heel erg makkelijk maken, want het ultieme argument tegen strategisch stemmen is het beste kabinet sinds de Tweede Wereldoorlog.

Maar hier op Retecool gaan we voor de inhoud, dus we leggen het even uit. Momenteel is het idee van de strategische stemmers (wier nalatenschap dus, zoals gezegd, onder andere uit Rutte II bestaat) om het referendum te negeren. Want als de opkomst minder dan 30% is telt het referendum niet, maar als je 30% hebt en 16% van de stemgerechtigden stemt ‘keihard NEE‘ dan is de uitslag ‘tegen’.

Oftewel is thuisblijven het strategisch devies om de opkomst laag te houden. Er is echter één probleem met deze redenatie: het nee-kamp doet er niet aan mee. Dan kan je wel bang zijn dat je het nee-kamp in de kaart speelt door te gaan stemmen, maar weet je wat je doet door voor te zijn en niet te gaan stemmen, als die 30% wel gehaald wordt? Juist. Het nee-kamp in de kaart spelen, want minder mensen stemmen voor. Voor de volledigheid wijzen we er dus nogmaals op dat de vorige keer strategisch stemmen het gedrochtenhuwelijk tussen Samsom en Mark heeft opgeleverd met een aaneenvolgende nageboorte die meer weg heeft van de shadowbaby van Carice van Houten dan van deugdelijk beleid. Dus, neem het van ons aan, laat die strategie voor wat het is en ga gewoon voorstempen met je kadaver!

 

 

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties