More

  RECENTE POSTS

  Oekraine refendum: Wat als Nederland in de schoenen van Oekraïne staat

  De Oekraïnse activisten van The People’s Project hebben een video in elkaar geknutseld waarin Nederland in de schoenen wordt geplaatst van Oekraïne.

  En dat levert best een interessant beeld op. Let even niet op de teleshopping voice-over, want die is goed bedoeld, maar klinkt voor geen meter, maar de boodschap is helder. Oekraïne vecht al 25 jaar tegen het beeld dat Rusland van het land heeft: namelijk een onlosmakelijk onderdeel van het ontzettend veel grotere moedertje Rusland. Zo zou Oekraïne geen eigen taal hebben, geen eigen identiteit en vooral geen eigen geschiedenis. Eigenlijk is Oekraïne, althans, volgens Rusland, het jongere, beetje suffige broertje van Rusland en moet het zich maar schikken naar haar grote, alles bepalende broer.

  Het zijn sowieso denkers in oplossingen, daar bij The People’s Project. Want niet alleen freubelen ze dergelijke video’s in elkaar, ze beginnen ook meerdere crowdfunding-acties om het Oekraïense leger te voorzien van meer gear. Dus mocht je nou wat centjes overhebben en wil je daar op zo’n manier vanaf? Check dan hier waar je het in wilt stoppen. Wel opschieten, want vrijwel alle projecten zijn al ruimschoots gefund (!).

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  23/03/2016 - 21:49 21:49

  ” Zo zou Oekraïne geen eigen taal hebben, geen eigen identiteit en vooral geen eigen geschiedenis. Eigenlijk is Oekraïne, althans, volgens Rusland, het jongere, beetje suffige broertje van Rusland en moet het zich maar schikken naar haar grote, alles bepalende broer.”
  Een beetje zoals Limburg en Nederland, volgens Nederland dan?

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  24/03/2016 - 17:22 17:22

  Ik ben het een beetje beu om hier telkens weer roet in het eten te gooien en ik gun iedereen zijn campagne en zo. En van mij hoeft Oekraïene echt niet toe te treden tot het Derde Rijk of de Sovjet-Unie. Maar als er één rode draad door de Oekraïense geschiedenis loopt is het dat ze zich voortdurende onderdrukt voelen door één of andere grootmacht waar ze zich aan moeten ontworstelen. Zijn het niet de Habsburgers, dan wel de Polen, de Litouwers, de Duitsers en mark my words: over een paar jaar is het de EU.

  Elke zeven jaar is het weer revolutie bij die gasten. Over een paar jaar gaat the People’s Project dit soort filmpjes in het Russisch maken over hoe ze door Hans van Baalen, Guy Verhofstadt en Petro Porosjenko de EU ingepropageerd zijn met de leugen dat ze eigenlijk een Europees land zijn en dat de EU hen ooit rijk zou maken. En dat dat allemaal bedrog van de imperialistische EU was om het land leeg te trekken, de gasprijs drastisch te verhogen zodat corrupte politici nog meer dividend kunnen binnentikken van gasbedrijven en dat ze vooral meer samenwerking met Rusland willen.

  Feit is dat niemand Oekraïene rijk gaat maken. NIemand gaat hen uit de stront trekken en iedereen is uit op goedkoop gas, goedkope arbeid en goedkoop graan. En zo lang naïeve activisten in loze beloftes blijven geloven zullen er eikels zijn die misbruik van ze zullen maken. En zo lang ze hun eigen desorganisatie en corruptie in de schoenen van buitenlandse mogendheden schuiven gaat er nooit een functionerende democratie of markteconomie komen.

  De Sovjet-Unie heeft als zuiver Russische bezettingsmacht ooit eens een Oekraïense president gehad. Mikhail Gorbatsjov heet hij. Hij kan wel eens wat roekeloos uit de hoek komen, maar hij is alles behalve dom en heeft nog altijd een behoorlijk scherpe kijk op democratisering. Normaliter weten westerse media hem altijd wel te vinden om Poetin af te zeiken, maar als het over zijn geboorteland Oekraïene gaat willen ze niks van hem afdrukken. Dat heeft een reden.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN